Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya bu kış ucuza ısınacak - 17 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
14 Eylül 2024 Cumartesi

Acil durum kararnamesi: Sığınma yasası değişiyor

Hollanda, göç ve sığınma politikalarını sıkılaştırıyor. Yeni düzenlemelerle süresiz sığınma izni kaldırılacak, suç işleyen yabancılar sınır dışı edilecek ve aile birleşimi kısıtlanacak.

Acil durum kararnamesi: Sığınma yasası değişiyor

Hollanda’da hükûmet, göç ve sığınma politikalarında önemli değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) liderliğindeki hükûmet, sığınmacıların haklarını sınırlayan ve göçü azaltmayı hedefleyen yeni bir plan üzerinde çalışıyor. İçişleri Bakanı Marjolein Faber, Aliens Yasası’nın bazı bölümlerini geçici olarak askıya almayı planlıyor. Bu düzenleme ile süresiz sığınma izni sona erecek, suç işleyen yabancıların sınır dışı edilmesi kolaylaştırılacak ve aile birleşimi kısıtlanacak. Ayrıca, sığınmacılar ülkelerindeki durumun düzelmesinin ardından geri gönderilecek.

Acil durum kararnamesi ile hükûmet, Avrupa Birliği ve Hollanda Parlamentosu’nun onayını beklemeden hızlı bir şekilde karar alabilecek. Yeni düzenlemeler Noel tatilinden önce yürürlüğe girecek. Bakan Faber, bu katı göç planının Hollanda’nın şimdiye kadar gördüğü en sert önlemleri içerdiğini ve seçmenlerin taleplerini yerine getirdiklerini belirtti.

Bu kararnameye insan hakları kuruluşları ve muhalefet partileri tepki gösterdi. Sığınmacı hakları savunucuları, aşırı sağcı politikalar nedeniyle sığınmacıların ağır bedeller ödeyeceğini savunurken, muhalefet partileri hükûmetin bu adımını parlamentoyu devre dışı bırakma olarak eleştirdi.

Geri Dön 14 Eylül 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN