Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
17 Haziran 2024 Pazartesi

Yüz binler aşırı sağa karşı sokakta

Fransa genelinde, aşırı sağa karşı düzenlenen protestolara yüz binlerce insan katıldı. Başkent Paris'teki eylemlerde 7 kişi gözaltına alındı.

Yüz binler aşırı sağa karşı sokakta

Başkent Paris ve Fransa genelindeki şehirlerde yüz binlerce kişi, yaklaşan parlamento seçimleri öncesinde aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisine karşı protesto yürüyüşleri düzenledi. Geçtiğimiz pazar yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde RN'in yükselişi sonrasında, sendikalar, öğrenci grupları ve insan hakları örgütlerinin çağrısıyla 350 bin kişinin yürüyüşe katılması bekleniyordu. Polis, 21 bin memurun seferber edildiğini bildirdi.

CGT: Paris'te 250 bin, ülke genelinde 640 bin kişi yürüdü

Paris'te, polis 75 bin kişinin protesotlara katıldığını belirtti. Yürüyüş, doğudaki Place de La Republique'den başlayarak Bastille Meydanı üzerinden Nation'a kadar devam etti. CGT sendikasına göre, Paris'te 250 bin kişi, ülke genelinde ise toplam 640 bin kişi yürüdü. Polis, Fransa genelinde 217 bin göstericinin olduğunu ve Paris'te yedi kişinin gözaltına alındığı açıkladı.

Reuters'ta yer alan habere göre; CGT sendika lideri Sophie Binet, "RN lideri Jordan Bardella'nın bir sonraki Başbakan olmasından çok endişeliyiz. Bu felaketi önlemek istiyoruz," dedi.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçen pazar günü yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde RN tarafından mağlup edilmesinin ardından, 30 Haziran ve 7 Temmuz'da iki tur hâlinde yapılacak ani bir yasama seçimi çağrısında bulundu. İlk kamuoyu yoklamaları, RN'in seçimleri kazanabileceğini ve bir sonraki hükûmeti kurma pozisyonunda olabileceğini öngörüyor. OpinionWay-Vae Solis'in Les Echos ve Radio Classique için yaptığı ankete göre, RN ilk turda yüzde 33 oyla önde, Sol Cephe yüzde 25 oyla ikinci sırada yer alıyor. Macron'un merkez kampı ise yüzde 20'de kaldı.

Geri Dön 17 Haziran 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN