Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
10 Temmuz 2024 Çarşamba

Sol bloktan Macron'a sert tepkiler

Erken seçimde hiçbir ittifak hükûmet kurmak için yeterli çoğunluğu sağlayamadı. Ancak sol görüşlü Yeni Halk Cephesi en çok sandalyeye sahip ittifak oldu. Sol bloktan Macron'a başbakanlık konusunda sert tepkiler var.

Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un çağrısıyla erken genel seçimlere gidildi. Seçmenler sol, merkez ve aşırı sağ arasında bölünürken, yeni hükûmetin kurulmasının haftalar alabileceği tahmin ediliyor. Macron, Başbakan Gabriel Attal'ın istifa mektubunu reddederek, hükûmet kurulana kadar görevde kalmasını istedi. Seçimlerin ardından istikrar arayışı sürüyor.

Sosyalist Parti: Başbakanlık için en uygun isim Olivier Faure

Sosyalist Partili Pierre Jouvet, Genel Sekreter Olivier Faure'un başbakanlık için en uygun kişi olduğunu belirtti. Jouvet, Faure'un tecrübesi ve partinin gücü sayesinde bu görevi layıkıyla yerine getirebileceğini ifade etti.

Sol ittifak, Macron'u kendi saflarından bir başbakan atamayı reddetmesi konusunda uyardı.

Macron'a karşı halk yürüyüşü

Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Milletvekili Louis Boyard ise, LFI'li Adrien Quatennens tarafından önerilen halk yürüyüşüne katılacağını duyurdu. Boyard, Macron'un politikalarına karşı halkın tepkisini göstermek için bu yürüyüşün gerekli olduğunu savundu.

Macron, bu eleştiriler arasında sessizliğini korurken, NATO zirvesi için Washington'a gitmeye hazırlanıyor.

Seçim sonuçları

Seçim sonuçlarına göre, aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi (RN) beklenenin aksine üçüncü sırada yer aldı. Sol görüşlü Yeni Halk Cephesi en çok sandalye kazanan ittifak oldu. RN 240 sandalye kazanması beklenirken 143 sandalye kazandı. Yeni Halk Cephesi 182 sandalye alırken, Macron’un "Cumhuriyet İçin Hep Birlikte" (Ensemble) ittifakı 168 sandalye kazandı. Hiçbir parti mutlak çoğunluğa ulaşamadı.

Fransa İçişleri Bakanlığı, seçimlere katılımın yüzde 67 olduğunu açıkladı. Bu oran, 1981'den bu yana en yüksek seviyede.

Geri Dön 10 Temmuz 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN