Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
12 Haziran 2024 Çarşamba

Polis 'dur ihtarına' uymayan bir genci daha öldürdü

Fransa'nın Cherbourg kentinde 19 yaşındaki silahsız bir genç, polis kontrolünden kaçarken polis tarafından vurularak öldürüldü. 

Olay 9 Haziran Pazar akşamı, Cherbourg'ün güneybatısındaki Octeville semtinde meydana geldi. Polis, hızla giden bir aracı durdurmak istedi. Araç dur ihtarına uymadı ve kaçmaya devam etti. Polis aracı zorla durdurduktan sonra, içindeki üç kişi kaçmaya başladı. Bir kişi kaçarken, bir diğeri yakalanarak gözaltına alındı.

19 yaşındaki genç, kaçarken iki polisin karşısına çıktı ve birini iterek kaçmaya çalıştı. Polislerden biri elektrikli şok cihazı kullanırken, diğeri ateş ederek genci göğsünden vurdu. Genç olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın ardından polis memuru, cinayet suçlamasıyla gözaltına alındı. Gencin annesi, polise "kasten adam öldürme" suçlamasıyla dava açtı.

Gencin avukatı, gencin silahsız olduğunu ve ateş edilmesi için bir neden olmadığını belirtti. Gencin ailesi ve yakınları, bir yürüyüş düzenlemeyi planlıyor ve destek için bir yardım kampanyası başlattı.

Olay, polis teşkilatı tarafından soruşturuluyor.

Son zamanlarda artan olaylar

Seine-Saint-Denis bölgesine bağlı Aubervilliers'de, 14 Mart'ta polisin "dur" ihtarına uymayan bir motosiklet sürücüsü kovalamaca sonucu ekip aracıyla çarpıştı. Motosikleti kullanan 18 yaşındaki genç, olay yerinde hayatını kaybetti. Bu olay, başkent Paris'te protestolara neden oldu.

Ayrıca, Fransız polisi 27 Haziran 2023'te Nanterre'de 3 kişinin bulunduğu bir araca ateş açarak 17 yaşındaki sürücü Nael M'yi öldürdü. Nael'in ölümü, ülke genelinde geniş çaplı protestolara yol açtı. Polis şiddetine tepki gösterenler, farklı şehirlerde sokağa çıkarak polisle çatıştı.

Geri Dön 12 Haziran 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN