Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
12 Temmuz 2024 Cuma

Macron yeni başbakan atamadı, Fransa karıştı

Macron'un yeni başbakan atamama kararı, sol ittifakın kazandığı seçim sonrası muhalefetin sert tepkisini çekti. Protesto çağrıları artarken, halkın büyük bir kısmı ülkenin yönetilemez olduğu kanaatinde.

Macron yeni başbakan atamadı, Fransa karıştı

Sol ittifak Yeni Halk Cephesi'nin erken seçimlerden birinci çıkmasının ardından, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ulusal Meclis'te istikrarlı bir çoğunluk sağlanana kadar yeni bir başbakan atamayacağını duyurdu. Macron'un açıklaması, muhalefetin sert tepkisine yol açtı.

LFI'li Panot: Macron'un kararı bir demokratik darbe

Sol ittifak liderlerinden Jean-Luc Melenchon, Macron'un seçim sonuçlarını tanımadığını ve bunun demokratik ülkelerde benzeri olmadığını söyledi. LFI Partisi Avrupa Parlamentosu milletvekili Manon Aubry, Macron'un mağlubiyeti kabul etmediğini vurguladı. LFI Milletvekili Clemence Guette, Macron'un ülkeyi aşırı sağın kucağına ittiğini belirtti. Aşırı sağcı Ulusal Birlik lideri Jordan Bardella ise Macron'un ülkeyi durma noktasına getirdiğini savundu.

LFI Partisi Grup Başkanvekili Panot, Macron'un yeni başbakan atamama kararını "demokratik darbe" olarak nitelendirdi. Macron'a seçim sonuçlarına saygı duyma çağrısında bulundu.

Macron'a karşı protesto çağrıları

Fransa'da bir sendika, sol ittifak Yeni Halk Cephesi'nin hükûmet kurması talebiyle protesto çağrısında bulundu. CGT Cheminots Sendikası, Macron'un sosyal ve ekonomik politikalarına karşı gösteriler düzenlenmesi gerektiğini belirtti. CGT Genel Sekreteri Sophie Binet, halkı seçim sonuçlarına saygı duyulması için baskı yapmaya çağırdı. Açıklamada, Macron'un şiddet içeren sosyal ve ekonomik politikalarına devam edemeyeceği belirtilerek, sol ittifaktan oluşan bir hükûmetin kurulması talebiyle "18 Temmuz'da valiliklerin önünde ve Ulusal Meclisin yakınlarında gösteriler düzenlenmesi" çağrısı yapıldı.

“Galibiyetimizi çaldırmayalım"

"Galibiyetimizi çaldırmayalım" denilen açıklamada; sendikanın, emeklilik yaşını 64'e çıkaran tartışmalı reformun kaldırılması, maaşların artırılması, meslek hayatında kadın ve erkek çalışanlar arasında eşitliğin sağlanması gibi taleplerine yer verildi.

Halkın büyük çoğunluğu ülkenin yönetilemez olduğunu düşünüyor

Fransa'da yapılan anketlere göre, halkın yüzde 74'ü ülkenin yönetilemez olduğunu düşünüyor. Her 10 Fransızdan 7'si seçim sonuçlarından memnun değil. Halkın yüzde 75'i seçimlerin Macron ve iktidar kanadı için bir "başarısızlık" olduğunu düşünüyor.

Senato Başkanı: Sol ittifak hükûmet kurarsa hükûmeti düşürmeliyiz

Senato Başkanı Gerard Larcher, Macron'a başbakanı seçmesi için acele etmemesini söyledi. Larcher, Macron'un Meclisi feshederek hata yaptığını belirtti ve ülkenin bu durumdan kurtulmasının Macron'a bağlı olduğunu ifade etti. Larcher, "(Macron) Başımızı belaya soktu, bizi bundan kurtarmak da ona bağlı." dedi. Başbakan olmak istemediğine işaret eden Larcher, sol ittifaktan oluşan bir hükûmet kurulursa, hükûmeti düşürmeye çağırdı.

Geri Dön 12 Temmuz 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN