Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
09 Temmuz 2024 Salı

Macron, Attal'ın istifasını reddetti

Fransa'da seçim sonuçlarının ardından Başbakan Gabriel Attal'ın, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a sunduğu istifası kabul edilmedi.

Macron, Attal'ın istifasını reddetti

Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un çağrısı üzerine erken genel seçimlere gidildi. Seçmenler, sol, merkez ve aşırı sağ arasında bölünürken, yeni hükümetin kurulmasının haftalar alabileceği öngörülüyor. 

Macron, Attal'ın istifasını reddetti

Macron, Başbakan Gabriel Attal'ın istifa mektubunu reddederek, hükümet kurulana kadar görevde kalmasını istedi. Hiçbir ittifakın çoğunluğu sağlayamadığı seçimlerin ardından istikrar arayışı sürüyor.

Melenchon'dan Filistin açıklaması

Seçimlerde sol ittifak Yeni Halk Cephesi’nin zaferini ilan eden lider Jean-Luc Melenchon, Filistin Devleti'ni tanıyacaklarını belirtti. Melenchon, Filistin’in kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Alman siyasetçiler: Tehlike geçmedi

Fransa’daki seçim sonuçları Alman siyasetçileri rahatlatsa da tehlikenin geçmediği uyarıları yapıldı. Almanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Robert Habeck, sağ kanadın atılım yapamamasının rahatlama sağladığını, ancak merkez sol ve sol partilerin iş birliği yapmasının cesaret verici olduğunu ifade etti.

SPD Dış Politika Sorumlusu Michael Roth, milliyetçi sağcıların ve aşırı sağcıların ilerleyişinin durdurulmasının büyük bir başarı olduğunu vurguladı. Ancak Roth, tehlikenin geçmediğini ve Fransa’daki ılımlı kesimlerin birlikte çalışması gerektiğini belirtti.

SPD’nin Federal Meclis Dış Politika Sözcüsü Nils Schmid, Macron’un merkezi rolünü koruyabileceğini düşünürken, FDP Meclis Grup Başkan Yardımcısı Michel Link, aşırı sağ ve sol tehlikesinin devam ettiğini söyledi. 

CDU üyesi Armin Laschet ise Macron'un stratejisini övdü ve seçim sonuçlarının Avrupa yanlısı ve demokrasiden yana olduğunu belirtti.

Geri Dön 09 Temmuz 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN