Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da saldırı uyarısı - 10 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Mart 2024 Pazartesi

Kurbağalar için denetim talebi

Fransa'daki bilim insanları, hekimler ve hayvan hakları aktivistleri, ülkenin kurbağa ithalatının sıkı bir şekilde denetlenmesi çağrısında bulundu.

Kurbağalar için denetim talebi

Fransız çevre grubu Robin des bois ve Alman yaban hayatı koruma örgütü Pro Wildlife tarafından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a gönderilen mektupta, Avrupa Birliği'nin yılda 80 ila 200 milyon kurbağa ithal ettiği ve bunların büyük bir kısmının Fransa tarafından satın alındığı ifade edildi. Belirtilen verilere göre, AB her yıl ortalama 4 bin 70 ton kurbağa ithal ederken, bunların en az 3 bin tonu Fransa'ya ithal ediliyor. İthal edilen kurbağaların çoğu Türkiye, Endonezya, Arnavutluk ve Vietnam'dan geliyor.

Kurbağa sayısının azalması, sivrisinek artışına yol açabilir

Aktivistler, özellikle yengeç yiyen kurbağalar (Fejervarya cancrivora) ve pirinç tarlası kurbağası (Fejervarya limnocharis) gibi türlerin sayısının azalmaya başladığını bildirdi. Uzmanlar, kurbağaların ekosistemde önemli bir rol oynadığına ve amfibi popülasyonlarının azalmasının sivrisineklerin artışına yol açarak salgın hastalıkların tetiklenmesine neden olabileceğine dikkat çekti. Pro Wildlife'tan Sandra Altherr, AB'nin kendi biyoçeşitlilik stratejisiyle çelişen bir durumda milyonlarca kurbağanın toplanmasına göz yumduğunu eleştiriyor.

Aktivistler, Fransız hükûmetine Nesli Tehlike Altında Olan Yaban Hayvanı ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme'ye (CITES) uygun olarak kurbağa ithalatının yol açtığı tahribatı durdurması çağrısında bulundu. Fransız mutfağında popüler olan kurbağa bacağı yemeğinin, kurbağaların kızartılması veya sarımsak ya da maydanozla sotelenmesiyle hazırlanmasına rağmen, bu uygulamanın sürdürülebilir olmadığı vurgulanıyor.

Geri Dön 11 Mart 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN