Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
21 Temmuz 2024 Pazar

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın gündeminde bu hafta; Paris Olimpiyatları'na hazırlıklar ve erken seçim sonrası hükûmet kurma girişimleri vardı. İşte yaşananlar...

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın başkenti Paris, Bastille Günü'nde düzenlenen askeri geçit töreninde Olimpiyat meşalesine ev sahipliği yaptı. Paris 2024 Yaz Olimpiyatları'nın açılışına 12 gün kala, meşale savaş uçakları ve yürüyen binlerce askerle birlikte tören alanında taşındı. Meşalenin törene dahil edilmesi, Bastille Günü'ne ayrı bir anlam kattı.

Hidalgo Sen Nehri'nde yüzdü

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, kirlilik tartışmalarıyla gündemde olan Sen Nehri'nde yüzerek, Olimpiyat Oyunları için temiz ve hazır olduğunu göstermek istedi. Hidalgo, deniz gözlüğü takarak izleyicilerin tezahüratları eşliğinde nehre dalarken, Fransa Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera gibi dalgıç kıyafeti tercih etti.

Sen Nehri kıyıları Olimpiyatlar için kapatıldı

Paris polisi, 26 Temmuz'da yapılacak Olimpiyat Oyunları açılış töreni öncesinde, Sen Nehri kıyılarını kapatmaya başladı. Bu bölgelere giriş için özel bir QR kodu alınması gerektiği bildirildi. Seine Nehri boyunca kurulan güvenlik bariyerleriyle kontrol noktaları oluşturuldu. QR kodu olmayanlar geri çevrilirken, kodu olanlar sorunsuz geçiş yaptı. Bu güvenlik önlemleri, açılış töreni boyunca devam edecek ve tören sonrasında büyük ölçüde kaldırılacak.

Doğum günü partisine silahlı saldırı: 4 ölü, 4 yaralı

Allier iline bağlı Epinasse-Vozelle köyünde düzenlenen doğum günü partisinde katliam yaşandı. 20 yaşındaki bir gencin doğum gününü kutladığı sırada, komşusunun silahlı saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti, saldırgan ise intihar etti. Olayda 4 kişi de yaralandı.

Paris'te bir araç kafeye daldı: 1 ölü, 6 yaralı

Başkent Paris'te çarşamba akşamı bir araç kontrolünü kaybederek bir kafeye daldı. Olayda 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Yaralılardan 3'ünün durumu ağır olduğu bildirildi. Araç sürücüsü olay yerinden kaçtı, araçtaki yolcu ise gözaltına alındı ve alkol ile uyuşturucu testleri pozitif çıktı.

Paris'te polise bıçaklı saldırı

Başkent Paris’te, Champs-Élysées'deki Louis Vuitton mağazası önünde, bir polis memuru bıçaklı saldırıya uğradı. Mağaza güvenlik ekiplerinin şüpheli bir adamı fark ederek polisi araması üzerine olay başladı. Polis, 27 yaşındaki saldırganı durdurmak istediğinde, adam çantasını göstermeyi reddedip bıçakla polis memurunu boynundan, kulağından ve köprücük kemiğinden yaraladı. Ağır yaralanan polis memuru hastaneye kaldırılırken, saldırgan vurularak etkisiz hâle getirildi. Paris Savcılığı, olayın terörle bağlantılı olmadığını duyurdu.

Nice’de yangın: 7 ölü, çok sayıda yaralı

Nice'de bir binada çıkan yangında en az 7 kişi hayatını kaybetti. Fransız polisi, ölenler arasında üç çocuk ve bir gencin bulunduğunu ve bir ailenin tamamen yok olduğunu belirtti. Yangından kurtulmak için binadan atlayan bir kişi ağır yaralandı. Nice Savcılığı, yangının "kundaklama" şüphesiyle soruşturulduğunu duyurdu.

Macron'un partisi isim değiştirdi

Macron'un partisi Rönesans, ismini "Cumhuriyet için Birlikte" anlamına gelen "Ensemble pour la République" olarak değiştirdi. Başbakan Gabriel Attal ile bir araya gelen Rönesans partili milletvekilleri, yapılan görüşmeler sonucunda partinin adının değiştirilmesi konusunda anlaştı. Parti, 2022 yılında Rönesans adını almıştı ve daha önce 2016-2017 yıllarında Yürüyüş (En Marche) ve 2017-2022 yıllarında Cumhuriyet Yürüyüşü (La République En Marche) olarak biliniyordu.

Macron, Başbakan Attal'ın istifasını kabul etti

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, erken genel seçimlerin ardından Başbakan Gabriel Attal ve kabinesinin istifasını kabul etti. İktidar koalisyonu "Cumhuriyet İçin Hep Birlikte" ittifakı seçimlerde yenilgiye uğradıktan sonra, kabine Elysee Sarayı'nda toplandı. Macron, Attal ve diğer hükûmet üyelerinin istifasını kabul ettiğini açıkladı. Ancak mevcut hükûmet, yeni kabine atanana kadar görevine devam edecek.

Yeni Kaledonya'dan Azerbaycan'a ziyaret Fransa’yı rahatsız etti

Fransız kolonisi Yeni Kaledonya'dan bazı milletvekillerinin Azerbaycan ziyareti, Fransa’da tartışmalara neden oldu. Bağımsızlık yanlısı vekillerin Azerbaycan'da düzenlenen Fransız Sömürgeleri Kongresi'ne katılması, bağımsızlık karşıtı partileri rahatsız etti. Bağımsızlık karşıtı milletvekili Nicolas Metzdorf, Paris Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak ziyareti 'vatana ihanet' olarak nitelendirdi. Metzdorf, milletvekillerini "diktatörlük rejimleriyle işbirliği yapmakla" suçladı.

Geri Dön 21 Temmuz 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN