Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
16 Haziran 2024 Pazar

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın gündeminde bu hafta; erken seçim kararı, Güney Fransa'daki orman yangını ve 'dur ihtarına' uymayan bir gencin daha polis tarafından öldürülmesi vardı. İşte yaşananlar...

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde aşırı sağın zaferi sonrası Ulusal Meclis’i feshederek erken genel seçim kararı aldı. Macron'un erken seçim kararı parlamentodaki partiler tarafından da kabul gördü. Ulusal Meclis'in feshi sonrası, milletvekillerine 4 bin 353 avro işsizlik maaşı verilecek.

Fransız solu sokakta

Aşırı sağın zafer kazanmasına tepki gösteren binlerce kişi, başkent Paris'te protesto düzenledi. République Meydanı'nda toplanan göstericiler, 30 Haziran'da yapılacak erken genel seçimlerde aşırı sağa geçit verilmeyeceği yönünde sloganlar attı.

Aşırı sağcılar erken seçim kararında uzlaşamadı

aşırı sağcı partiler Ulusal Birlik (RN) ve Yeniden Fetih partileri, erken seçim konusunda anlaşamadı. İki partinin erken seçime birlikte girmeyeceği öne sürüldü. Yeniden Fetih'in liste başı Marion Marechal, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Avrupa Parlamentosu seçim sonuçlarının Fransa için büyük bir umut olduğunu belirtti. Ancak, RN Başkanı Jordan Bardella ile prensipte anlaşamadıklarını açıkladı. İddialara göre, Bardella, Yeniden Fetih Başkanı Eric Zemmour ile bağlantı kurmak istemiyor.

Aşırı sağda ittifak krizi Ulusal Birlik ile ittifak arayışında olan Cumhuriyetçiler Partisi lideri Eric Ciotti, partisinden ihraç edildi. Ciotti, aşırı sağla ittifaka yeşil ışık yakarak parti içinde kriz yaratmıştı. Parti kurulu, 12 Haziran’da ilk ihraç kararını almıştı. Ciotti, karara karşı 13 Haziran’da suç duyurusunda bulundu. RMC radyosuna konuşan Ciotti, durumu maskaralık olarak nitelendirdi ve kararın yasa dışı olduğunu savundu.

Polis 'dur ihtarına' uymayan bir genci daha öldürdü

Cherbourg kentinde 19 yaşındaki silahsız bir genç, polis kontrolünden kaçarken polis tarafından vurularak öldürüldü. Olayın ardından polis memuru, cinayet suçlamasıyla gözaltına alındı. Gencin annesi, polise "kasten adam öldürme" suçlamasıyla dava açtı. Olay, polis teşkilatı tarafından soruşturuluyor.

Orman yangını: 600 hektar küle döndü

Güney Fransa’nın Maures Dağları’nda, 11 Haziran akşamı şiddetli rüzgarın etkisiyle başlayan orman yangını 600 hektar alanı kül etti. Yangının çıkış nedeni hakkında soruşturma başlatıldı.

Geri Dön 16 Haziran 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN