Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
12 Mayıs 2024 Pazar

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın gündeminde bu hafta; Olimpiyat hazırlıkları ve kölelik kurbanları için açılması planlanan sergi vardı. İşte yaşananlar...

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Aşırı sağcı Eric Zemmour, Korsika Adası'nda yumurtalı protestoyla karşılandı. Zemmour, kendisine yumurta atan kadına yumrukla karşılık verdi. Zemmour'un lideri olduğu Yeniden Fetih Partisi, Zemmour'un kadına bilinçli olarak vurmadığını, yaşanan saldırı sonrası ani bir refleksle hareket ettiğini savundu. Ajaccio Cumhuriyet Savcılığı, yumurta fırlatan kadın hakkında soruşturma başlattı ve Zemmour'un şikâyetçi olacağı belirtildi.

Olimpiyat teftişleri başladı

Fransız hükûmeti, yaklaşan Paris Olimpiyatları öncesi, hijyen kontrollerinden fiyat denetimlerine kadar geniş bir yelpazede işletmeleri denetliyor. Ulusal Dolandırıcılıkla Mücadele Kurumu, başkent Paris ve diğer şehirlerdeki işletmelerin hijyen ve fiyat politikaları üzerinde denetimlerin başladığını duyurdu. Kurum, işletmelerin Ulusal İstatistik ve Ekonomik Veriler Enstitüsü tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına uygun fiyat artışları yapabileceğini, ancak aşırı fiyat uygulamalarına tolerans gösterilmeyeceğini belirtti.

Şrinkflasyon düzenlemesi: Marketlere ceza yağabilir

Ürünün gramajını düşürme uygulamasına (şrinkflasyon) ağır cezalar getirecek düzenleme, temmuz ayında yürürlüğe giriyor. Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bu düzenleme temmuz ayından itibaren yürürlüğe girecek ve şeffaflığı sağlamak amacıyla, gramajı düşürülen ürünlerin en az iki ay öncesinden bildirilmesi zorunlu hâle gelecek. Özellikle gıda ve temizlik malzemelerinde görülen şrinkflasyon uygulamalarına karşı marketlere ceza verilecek. Maliye Bakanı Bruno Le Maire, şrinkflasyonu bir soygun olarak nitelendirerek, bu düzenleme ile tüketicinin güveninin yeniden inşa edileceğini belirtti.

Lassa virüsü alarmı

Başkent Paris'te, yurtdışından dönen bir askerde Lassa ateşi tespit edildi. Paris Saint-Mandé'deki Bégin Askeri Hastanesi'nde tedavi gören askerle temas halinde olabilecek kişileri tespit etmek için kapsamlı bir epidemiyolojik araştırma başlatıldı. Hastanın sağlık durumu iyi olarak bildirildi. Kemirgenlerden bulaşan lassa virüsü; ağız, göz ve kulaklarda kanamalara neden olabiliyor. Ayrıca, insanlar arasında da bulaşabiliyor.

Kölelik kurbanlarını anmak için 'ulusal sergi' açılacak

Fransız Parlamentosu, 10 Mayıs 2001 tarihinde kölelik ve köle ticaretini "insanlığa karşı suç" olarak tanıyan bir yasa onayladı. Başbakan Gabriel Attal, eski kölelerin "direniş ruhunu" onurlandırmak adına, 2026 yılında, "büyük bir ulusal sergi" düzenleneceğini duyurdu.

1 avro bahşiş alan tuvalet görevlisi işten çıkarıldı

Paris'te bir tuvalet görevlisinin 1 avro bahşiş kabul etmesinin ardından işten atılması ülkede tepkiyle karşılandı. Montparnasse İstasyonunda kadın tuvalet görevlisinin işten çıkarılmasına karşı imza kampanyası başlatıldı. Sol görüşlü milletvekili Thomas Portes ülke genelinde 34 bin imza toplandığını duyurdu. Tuvaletlerin işletmesini Hollandalı şirketin yaptığı, bahşiş almamın şirket kurallarına aykırı olduğu gerekçesiyle kadının işten çıkarıldığı belirtildi. 

Geri Dön 12 Mayıs 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN