Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
12 Kasım 2023 Pazar

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın gündeminde bu hafta; Gazze'deki ateşkes çağrıları ve göç krizi vardı. İşte yaşananlar...

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Gazze'de acilen, kalıcı ve gözlenebilir bir ateşkes ilan edilmesi gerektiğini söyledi. Benzer bir açıklama da daha sonra Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’dan geldi. Sol görüşlü Boyun Eğmeyen Fransa partisi ise, Macron’un bu çağrısını ‘çok geç kalınmış ancak memnuniyet verici’ olarak değerlendirdi.

Fransız Örümcek Adam bu kez Gazze için tırmandı

Fransız Örümcek Adam Alain Robert, Gazze'de ateşkes çağrısı yapmak için TotalEnergies'in 161 metrelik iş kulesine tırmandı. Ünlü dağcı Robert, yaklaşık 90 dakika süren tırmanışını tamamladıktan sonra polisler tarafından gözaltına alındı ama kısa süre sonra serbest bırakıldı.

Oturum izni olmayana sağlık hizmeti yok

Fransa göç yasasını sertleştiriyor. Senato, ülkede oturum izni olmayanların devlet tarafından sağlanan ücretsiz sağlık hizmeti desteğini iptal eden yasa tasarısını onayladı. Buna göre, Fransa’da oturum izni bulunmayan göçmenler, acil durumlar dışında ücretsiz tedavi olamayacak. Tasarının tüm maddeleri Senato’dan geçtikten sonra müzakereler için Ulusal Meclis’e gönderilecek.

Oturum iznine dil şartı geliyor

Oturum izni olmayan ücretsiz sağlık hizmeti verilmemesi tartışılırken, oturum izni almak da zorlaştırılıyor. 4 yıl ve üzeri oturum izni almak isteyenler artık; A2 seviyede dil bilgisinin yanı sıra Fransız kültürü ve tarihiyle ilgili bir testten daha geçirilecek. Buna ek olarak, yabancı çalışanlara yönelik ücretsiz Fransızca kursları sağlama önerisi de kabul edildi. 

Eşit işe eşitsiz ücret: Kadınlar yıl sonuna kadar ücretsiz çalışacak

Les Glorieuses portalının, Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerini baz alarak yaptığı bir araştırma, kadın ve erkek işçiler arasındaki maaş eşitsizliğinin derinleştiğini ortaya koydu. Araştırmada, erkeklerle aynı işi yapan kadın çalışanların, maaş farkı nedeniyle yıl sonuna kadar ücretsiz çalışmış gibi olacağı gözler önüne serildi. 

Türk işadamına 'kaçak işçi' tutuklaması

Başkent Paris’te, 193 inşaat işçisini kaçak çalıştırdığı tespit edilen Türk patron tutuklandı. Şirket sahibinin Fransa’yı 1,5 milyon avro zarara uğrattığı açıklandı.

Geri Dön 12 Kasım 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN