Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
05 Kasım 2023 Pazar

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın gündeminde bu hafta; kabuk böcek istilası, Filistin-İsrail çatışmalarının yansımaları ve camilere yönelik ırkçı tehditler vardı. İşte yaşananlar...

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın güneybatı bölgesinde, 2022 yılında yanan ormanlık alanda kabuk böcek istilası yaşanıyor. Kabuk böcekleri, yangın ya da fırtına nedeniyle zarar görmüş çam ağaçlarına saldırıyor. Kabuk böcekler, ağaçların gövdelerine giriyor ve ağaçların içinde tüneller kazarak özsu kanallarını tahrip ediyor. Bunu yaparken de 30 ila 50 arasında larva (tırtıl, kurtçuk) bırakıyor. Uzmanlara göre, kabuk böcekleriyle başa çıkmak için ağaçların kesilmesi gerekiyor. Bu yüzden binlerce ağaç kesildi.

Filistin-İsrail çatışmalarının yansıması

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’la bir araya gelerek Gazze'deki durumu görüştü. Gazze'ye acil insani yardım girişinin önemine vurgu yapan iki lider; hayati önem taşıyan gıda, su ve ilaç desteğini sağlamak ve Gazze'deki yabancıların tahliyesini sağlamak için birlikte çalışmak konusunda anlaştılar.

Nice’de dün Filistin'e destek amacıyla düzenlenmesi planlanan gösteri yasaklandı. Bölge valiliği tarafından yapılan açıklamada; gösterinin, kamu düzenini bozarak Yahudi karşıtı eylemlere neden olabileceği gerekçesiyle yasaklandığı duyuruldu. Buna ek olarak, ülke genelinde terör tehdidinin devam ettiği de söylendi.

Camilere ırkçı tehditler

İsrail-Filistin arasındaki çatışmalardan sonra camilere yönelik ırkçı tehditler de arttı. Paris’te Nanterre Büyük Camii’ne gönderilen tehdit mektubunda, “Okullarınızı, camilerinizi, işyerlerinizi yakacağız. Sizi Fransa’dan kovacağız” ifadeleri kullanıldı.

Kürtaj Anayasaya dahil edilecek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, kürtaj hakkının Anayasaya dahil edilmesi için yasal hazırlıkların başlatılacağını duyurdu. Yasa taslağının yıl sonuna kadar meclise sunulacağını belirten Macron, "2024 yılında, kadınların kürtaj özgürlüğünü kimse ellerinden alamayacak" diye konuştu.

Kış lastiği zorunluluğu başladı

Dağlık ve yüksek bölgelerde kış lastiği takma zorunluluğu 1 Kasım'da başladı. Fransa'da kış lastiği veya zincir kullanmayan sürücülere normalde 135 avro para cezası veriliyor. Ancak, uygulamayı düzenleyen kararname henüz yayınlanmadığı için denetimler sırasında bu ceza alınmayacak.

Geri Dön 05 Kasım 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN