Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
09 Temmuz 2023 Pazar

Fransa’da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın gündeminde bu hafta polisin öldürdüğü 17 yaşındaki Cezayir asıllı gencin ardından başlayan protestolar vardı. İşte bu hafta yaşananlar...

Fransa’da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'da son günlerde yaşanan olaylar, 17 yaşındaki Nael'in polis tarafından öldürülmesiyle başladı. Bu trajik olayın ardından ülke genelinde büyük protestolar patlak verdi.

Nael'in ölümü, Fransa genelinde büyük bir öfkeye yol açtı. İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, olayın ardından polisin uygunsuz müdahalesine dair 10 ayrı soruşturma başlatıldığını duyurdu. Öte yandan, olayı soruşturan polis memuru, verdiği ifadesinde "Kaçmasından korktum" dedi.

Protestoların büyümesi ve kontrolün kaybedilmesi üzerine, Fransız yetkililer, sosyal medya platformlarına erişimi kısıtlama kararı aldı. Bu karar, özellikle gençler arasında büyük bir tepkiye neden oldu. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya kısıtlamalarının protestoları kontrol altına almak için gerekliliğini savundu.

Protestolar sırasında iki kişi hayatını kaybetti ve gözaltı sayısı 4 bini aştı. Bu durum, halkın öfkesini daha da artırdı ve protestoların şiddetini yükseltti. Bu arada, Nael'i öldüren polis memuru için 2 milyon avroya yakın bağış toplandı.

Nael'in büyükannesi, yaşanan kargaşanın durmasını istediğini belirtti. Ancak, protestoların durması için yetkililerin daha fazla adım atması gerektiği genel kanı oldu.

Başka neler oldu?

Haziran ayında Fransa'da 84 kişi boğularak hayatını kaybetti. Yetkililer, sıcak geçmesi beklenen bu hafta sonunda yüzmeye gideceklere uyarıda bulundu.

Giderek artan kuraklığa karşı ilk yasaklar yürürlükte. Meurthe-et-Moselle'de araç yıkamak, havuz doldurmak, teras ve balkon yıkamak yasaklandı.

Fransız Ulusal Meclisi, 15 yaşın altındaki çocukların sosyal medya platformlarını kullanmasını veli iznine tabi tutan yasa tasarısını onayladı.

Fransa'da kadın futbolcuların başörtüsü takmasına yönelik tartışma yaşanıyor. Danıştay raportörü, amatör sporcuların takabileceğini, milli takımdakilerin ise 'tarafsızlık' gereği takamayacağını söyledi.

Fransız devlet demir yolları şirketi SNCF, bir hızlı trenin istasyonda kediye çarparak kedinin ölmesine sebep olduğu için suçlu bulundu.

Geri Dön 09 Temmuz 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN