Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
22 Temmuz 2024 Pazartesi

En zengin 500 kişinin serveti 1,2 trilyon avroyu aştı

Fransa'da milyarder sayısı 147'ye yükselirken, en zengin 500 kişinin toplam serveti 1 trilyon 228 milyar avroyu aştı. LVMH'nin sahibi Bernard Arnault, 190 milyar avro ile zirvede.

En zengin 500 kişinin serveti 1,2 trilyon avroyu aştı

Fransa'da milyarder sayısı son yıllarda hızla arttı. 2014'te 67 olan milyarder sayısı, 2024'te 147'ye ulaştı. En zengin 500 kişinin toplam serveti 1 trilyon 228 milyar avroyu geçti. LVMH Grubu'nun sahibi Bernard Arnault, 190 milyar avro servetiyle listenin zirvesinde yer aldı.

Challenges dergisi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Fransız zenginlerin servetini inceledi. Son bir yılda milyarderler arasına 6 kişi katıldı. En zengin 500 kişinin serveti geçen yıla göre yüzde 5 arttı ve bu servetin yarısından fazlası (693 milyar avro) ilk 10 kişinin elinde bulunuyor.

Listenin zirvesindekiler

Bernard Arnault, lüks ürünler devi LVMH’nin hisse değerindeki düşüşe rağmen 190 milyar avro ile listenin başında. İkinci sırada 155 milyar avro ile Hermès ailesi ve üçüncü sırada 115 milyar avro ile Chanel’in varisleri Alain ve Gérard Wertheimer bulunuyor. Françoise Bettencourt Meyers, 84 milyar avro servetiyle kadınlar arasında en zengin Fransız unvanını koruyor.

Listeye yeni girenler

Listeye yeni girenler arasında, Telegram’ın kurucusu Pavel Dourov, Mistral AI’nin kurucuları Guillaume Lample, Arthur Mensch ve Timothée Lacroix ile H adlı yapay zeka girişiminin kurucuları Charles Kantor, Julien Perolat ve Laurent Sifre bulunuyor. Değerleme, profesyonel varlıkların tamamını kapsıyor, kişisel mallar dahil edilmiyor. Kullanılan borsa değerleri 7 Haziran itibarıyla hesaplandı.

Fransa’nın en zengin 500 kişi listesine girebilmek için 2014 yılında 80 milyon avro, 2023’te 235 milyon avro servet gerekiyordu. 2024’te ise bu meblağ 245 milyon avroya yükseldi.

Geri Dön 22 Temmuz 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN