Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
09 Nisan 2024 Salı

Ukraynalı erkekler engelli kadınlarla evleniyor

Ukrayna'da yayımlanan bir rapor, cepheye gitmek istemeyen erkeklerin, muaf olabilmek adına engelli kadınlarla evlendiğini ortaya koydu.

Ukrayna Yolsuzlukla Mücadele Merkezi'nin raporuna göre, Ukraynalı erkekler, askerlik hizmetinden kaçmak için yasal boşlukları kullanıyorlar. Rusya ile devam eden savaş döneminde, cepheye gitmek istemeyen erkekler, askerlikten muafiyet veya seferberlik görevini tecil ettirmenin yasal bir yolu olan engelli kadınlarla sahte evlilikler yapmaya başladılar.

Ukrayna'da sahte evlilikler yasa dışı sayılmıyor ve engelli bir yakın akrabaya sahip olmak, askerlik hizmetinden muafiyet sağlamanın bir yolu olarak görülüyor. Aynı zamanda, ülkeyi terk etmek için de geçerli bir mazeret olarak kabul ediliyor. NGL Media'nın haberine göre, sahte evlilik düzenleyenler bu işten 2 bin ila 7 bin avro arasında kazanç sağlıyorlar.

Sahte evlilik sistemine ilişkin olarak, Facebook ve Telegram gibi platformlarda "Sahte Evlilik", "Sahte Evlilik Odesa", "Kiev'de Randevu (Dating)" gibi gruplarda düzenli olarak engelli kadınlar veya erkekler arayanlar için reklamlar yayınlanıyor.

Yurt dışına çıkmak isteyen erkekler, "Engelli kadına ihtiyacım var" gibi ilanlar vererek bu sistemden faydalanmayı amaçlıyorlar. Araçılar, evliliğin gerçekleşmesi için iletişimi sağlayarak hatta bazen idari prosedürleri üstlenerek bu süreci yönetiyorlar.

Başka bir yol olarak, erkeklerin askerlik hizmetinden kaçması için eşlerinden boşanarak çocuklarının velayetini tek başına almaları da söz konusu. Ukrayna yasalarına göre, bir çocuğun tek yasal vasisi olarak kayıtlı olan bir erkek, seferberlikten görevinden muaf tutuluyor ve ülkeyi terk edebiliyor. Bu durum sadece askerlik çağındaki Ukraynalı erkekler için geçerli olup diğer durumlarda bu yöntem kullanılamıyor.

Geri Dön 09 Nisan 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN