Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
06 Aralık 2023 Çarşamba

Tüketicinin enflasyon beklentisi sabit kaldı

Avro Bölgesi'nde tüketicilerin gelecek yıl için enflasyon beklentileri sabit kaldı, ancak ekonomik büyüme konusundaki beklentileri kötüleşti.

Avrupa Merkez Bankası'nın (EZB) Ekim 2023 Tüketici Beklentileri Anketi sonuçlarına göre, Avro Bölgesi'nde tüketicilerin gelecek yıl için enflasyon beklentileri sabit kaldı, ancak ekonomik büyüme konusundaki beklentileri kötüleşti. Anket sonuçlarına göre, tüketicilerin 12 ay için ortalama enflasyon beklentisi yüzde 4 seviyesinde sabit kalırken, gelecek 3 yıl için enflasyon beklentisi yüzde 2,5 olarak kaydedildi. Her iki beklenti de EZB'nin yüzde 2'lik enflasyon hedefinin üzerinde yer alıyor.

Bölge tüketicilerinin ekonomik büyümeyle ilgili beklentileri bir önceki aya göre daha da kötüleşti. Eylül ayında eksi yüzde 1,2 olan ekonomik büyüme beklentisi, ekim ayında eksi yüzde 1,3'e düştü. Ayrıca, tüketiciler gelecek 12 ayda işsizlik oranının ortalama yüzde 11,4 olacağını tahmin ediyorlar.

EZB, bu yılın başlarında enflasyona karşı faiz oranlarını rekor bir seviyeye çıkardı. Banka, son zamanlarda önümüzdeki birkaç ay için faiz oranlarının sabit kalacağı sinyalini verdi. Piyasalar, bankanın bir sonraki adımının faiz oranlarında bir indirim olmasını bekliyor.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, Avro Bölgesi'nde ekim ayında yüzde 2,9 olan yıllık enflasyon, kasım ayında yüzde 2,4'e geriledi. Bölgedeki enflasyon, geçen yılın sonlarına doğru çift haneli rakamlara ulaşmıştı.

Geri Dön 06 Aralık 2023 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN