Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yüksek maaşlar düşecek - 16 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
15 Temmuz 2024 Pazartesi

Trump'a suikast girişimi

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık için yarışan eski Başkan Donald Trump, Pensilvanya'daki mitingde konuştuğu sırada silahlı saldırıya uğradı. Trump sağ kulağından yaralandı, saldırgan dahil 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Trump'a suikast girişimi

Sağ kulağından yaralanan Trump’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Saldırıda mitinge katılan bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. ABD Gizli Servisi, saldırganın miting alanının dışındaki yüksek bir yerden kürsünün bulunduğu noktaya ateş ettiğini ve etkisiz hâle getirildiğini açıkladı. FBI, saldırıyı suikast girişimi olarak tanımladı ve saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu belirtti.

Avrupalı liderlerden tepkiler

Almanya

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Trump’a yönelik saldırıyı "iğrenç" olarak nitelendirerek, "Kendisine acil şifalar diliyorum. Düşüncelerim bu suikasttan etkilenen kişilerle. Bu tür şiddet eylemleri demokrasiyi tehdit ediyor," dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Trump'a yönelik suikast girişimi haberinin kendisini derinden şoke ettiğini belirterek, "Sebebi ne olursa olsun şiddet asla siyasi münakaşanın bir aracı haline gelmemeli. Demokrasilerde seçimlere silahlar ile değil oy pusulası ile karar verilir," dedi. Trump’a ve yaralanan diğer kişilere acil şifalar dileyen Baerbock, “Amerikan demokrasisinin bu karanlık saatlerinde düşüncelerim saldırıların kurbanlarında," ifadesini kullandı.

İtalya

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD’nin 45'inci Başkanı Donald Trump’ın vurulmasına dair gelişmeleri endişeyle takip ediyorum. Kendisine dayanışma ve hızlı şekilde iyileşmesi için en iyi dileklerimi belirtiyorum. Seçim kampanyasının gelecek aylarda diyalog ve sorumluluğun, nefret ve şiddete üstün gelmesini umuyorum," dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma-Altyapı Bakanı Matteo Salvini, X platformunda, "Donald Trump iyi. Her şeyden ve herkesten daha güçlü. Kendisine acil şifalar diliyoruz. Amerika'nın ihtiyacı olan başkan bu," paylaşımında bulundu.

Yunanistan

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, X hesabından yaptığı paylaşımda, Trump'a "geçmiş olsun" dileklerini iletti. Miçotakis, saldırıdan dolayı dehşete düştüğünü belirterek, "Demokratik toplumlarımızda siyasi şiddet kabul edilemez," dedi.

İngiltere

İngiltere Başbakanı Keir Starmer da X hesabından, "Başkan Trump’ın mitinginde ortaya çıkan şoke edici görüntüler karşısında dehşete düştüm. Kendisine ve ailesine en iyi dileklerimizi gönderiyoruz," ifadelerini kullandı. Starmer, hiçbir toplumda siyasi şiddete yer olmadığını vurguladı.

İrlanda

İrlanda Başbakanı Simon Harris, X’te yaptığı paylaşımda, "Dün gece Pensilvanya’da gördüklerimiz korkunç ve yanlıştı. Eski Başkan Trump’ın güvende ve hayatta olması sevindirici," ifadelerine yer verdi. Harris, masum seyircilerin saldırıdan etkilendiğini belirtti.

Hırvatistan ve Slovenya

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, Trump'a yönelik saldırıyı kınadı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Plenkovic, siyasi şiddetin kabul edilemeyeceğini ve bunun demokrasiye en büyük tehdit olduğunu söyledi.

Slovenya Dışişleri Bakanı Tanja Fajon, Trump'a suikast girişiminden ve izleyicilerden bir kişinin hayatını kaybetmesinden dolayı şoke olduğunu belirtti. Siyasi şiddet eylemlerinin demokrasilerde yeri olmadığını vurguladı.

Avusturya, Çekya ve Macaristan

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Trump’ın Pensilvanya’daki seçim konuşması sırasında uğradığı saldırı nedeniyle dehşete kapıldığını belirtti ve acil şifa dileklerinde bulundu. Nehammer, "Bizim toplumumuzda siyasi şiddete yer yoktur. Düşüncelerim bu saldırıdan etkilenen bütün kurbanlarla," dedi.

Çekya Başbakanı Petr Fiala, Trump’a düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadı ve kendisine acil şifa dileklerinde bulundu. 

Macaristan Başbakanı Viktor Orban da, "Bu karanlık saatlerde dua ve düşüncelerim Başkan Donald Trump ile," paylaşımında bulundu.

Kosova, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Trump, ailesi ve silahlı saldırıdan etkilenen tüm Amerikalılarla tam dayanışma içinde olduklarını bildirdi. "Hiçbir yerde siyasi şiddetin her türlüsü kesinlikle kabul edilemez ve şiddetle kınıyoruz," dedi.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bajram Begaj, Trump'a acil şifalar diledi ve masum bir yaşamın kaybı nedeniyle başsağlığı diledi. "Bu saldırıyı ve demokraside yeri olmayan her türlü siyasi şiddeti şiddetle kınıyoruz," dedi.

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova, Trump’a yapılan saldırıyı şiddetle kınadı ve siyasi şiddetin demokrasilerde yeri olmadığını vurguladı. "Kendisine acil şifalar diliyorum. Düşüncelerimiz ölenlerin aileleri, yaralananlar ve Amerikan halkıyla," dedi.

Hollanda

Hollanda Başbakanı Dick Schoof, Trump'ın saldırıya uğramasıyla ilgili, "Siyasi şiddet tamamen kabul edilemez," mesajını verdi. "Eski başkan ve mevcut başkan adayı Donald Trump'a yapılan saldırı karşısında şoke olduk. Yaralarının hafif olması sevindiricidir. Kendisine acil şifalar diliyor, kendisine ve ailesine en iyi dileklerimi gönderiyorum. Düşüncelerim bu saldırıdan etkilenen herkesle," dedi. Dışişleri Bakanı Caspar Veldkamp da, "Siyasetçilere yönelik şiddet kesinlikle kabul edilemez," ifadelerini kullandı.

Geri Dön 15 Temmuz 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN