Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
08 Nisan 2024 Pazartesi

Slovakya'da seçimi Pellegrini kazandı

Slovakya'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, Başbakan Robert Fico'nun yakın müttefiki Peter Pellegrini galip geldi.

Resmi olmayan sonuçlara göre Pellegrini, oyların yüzde 53,24'ünü aldı. Ülkede yaklaşık 4,3 milyon seçmen bulunuyor ve ilk turu 24 Mart’ta yapılan seçimde Meclis Başkanı Peter Pellegrini ile eski diplomat Ivan Korkov ikinci tura kalmıştı.

Pellegrini kampanya sürecinde, Slovakya halkına 'daha iyi, daha güvenli ve daha kaliteli bir yaşam' vaadinde bulunarak, Ukrayna'ya destek sözü verdi ve barış yanlısı olduğunu vurguladı. Seçime katılım oranı yüzde 60 olarak gerçekleşti ve Pellegrini'yi yüzde 46,76 oy oranıyla Ivan Korčok'a karşı kazandı. Korčok, Pellegrini'yi tebrik etti ancak Ukrayna'ya olan desteğinden vazgeçmeyeceğini ve Pellegrini'nin zaferinin popülist eğilimleri güçlendireceği uyarısında bulundu.

Başbakan Fico, Pellegrini'nin zaferinin Slovakya'daki insanların tehditleri fark ettiğini gösterdiğini söyledi. Mevcut Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova da Pellegrini'yi arayarak seçim zaferini kutladı. Cumhurbaşkanlığı görev değişimi 15 Haziran'da gerçekleşecek.

Slovakya'da cumhurbaşkanının, parlamenter bir cumhuriyette sınırlı yetkileri var. Uluslararası anlaşmaları onaylar, yüksek yargıçları atar, silahlı kuvvetlerin başkomutanı ve parlamento tarafından kabul edilen yasaları veto edebilme yetkisine sahip.

Geri Dön 08 Nisan 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN