Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
16 Kasım 2023 Perşembe

Schengen vizesi dijitalleşiyor

Avrupa Birliği (AB), Schengen vizesi için internet üzerinden başvuru yapılmasına olanak tanıyan yeni düzenlemeyi kabul etti.

AB'nin gerekli altyapıyı hazırlamasının ardından Türkiye'nin de bulunduğu, Schengen vizesine tabi ülkelerin vatandaşları, konsolosluklara gitmeden vize başvurularını internet üzerinden yapabilecek ve vizelerini 2 boyutlu barkod olarak alarak mobil cihazlarına indirilebilecek.

Alınan kararlar, imzalanmalarının ardından AB Resmi Gazetesi'nden yayımlanacak ve bunun üzerinden 20 gün geçtiğinde yürürlüğe girmiş olacak. Dijital vize başvurularının ne zaman başlayacağı ise hazırlanacak vize platformuyla ilgili teknik çalışma bittiğinde duyurulacak.

Yeni sistem nasıl çalışacak?

AB'nin yeni uygulaması yürürlüğe girdiğinde, pasaportlara yapıştırılan vizeler dijital hale gelecek ve 2 boyutlu barkod olarak internet üzerinden verilecek. Vizeler, mobil cihazlara indirilebilecek. Vize başvurusu yapanlar, internet üzerinden birçok dilde vize talebinde bulunabilecek.

Yeni sistemle başvurular tek bir internet platformu üzerinden işlenecek. Gerekli evrakların dijital kopyaları, bu platform üzerinden yüklenecek, vize ücreti de buradan yatırılacak.

Başvuru sahiplerine, çoklu ülke ziyareti yapmak istediklerinde başvuruyu hangi ülkenin aldığı bildirilecek. Sistem, AB ülkelerinin sınır yönetim sistemleri ve veri tabanlarıyla uyumlu çalışacak.

Kimler konsolosluğa gitmek zorunda kalacak?

Schengen ülkelerinin konsolosluklarına, sadece ilk kez vize başvurusu yapanlar, biyometrik verileri geçerli olmayanlar ve yeni pasaport alanlar gitmek zorunda kalacak.

Schengen vizesi başvuru ücreti ne kadar?

Schengen vizesi başvuru ücreti, 12 yaşından büyükler için 80 avro. 6-12 yaş arasındakilere 40 avro. 6 yaşından küçük başvuru sahipleri ise, ücret ödemiyor.

Almanya, sınır kontrollerini uzatıyor

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve İsviçre sınırlarındaki sabit kontrolleri 20 gün daha uzattı. Almanya'ya düzensiz göçün engellenmesi için bunlar gerekli.

Bakanlığa göre, federal polis 16 Ekim'den bu yana bu sınırlarda yaklaşık 90 kaçakçıyı yakaladı. Faeser, "Sabit ve mobil sınır polisi tedbirleri paketimiz, Almanya'ya düzensiz göçü engellemek açısından önemli" dedi. Faeser, "Sınırın her iki tarafındaki tüm tedbirlerin birlikte mümkün olan en iyi şekilde işlemesi için komşu eyaletler ve etkilenen federal eyaletlerle yakın temas hâlinde olmaya devam ediyoruz. Aynı zamanda, kontrollerin işe gidip gelenlerin günlük yaşamları üzerinde, ticaret ve seyahat üzerinde mümkün olan en az etkisi olması gerekiyor" diye konuştu.

Geri Dön 16 Kasım 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN