Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
23 Mart 2024 Cumartesi

Rusya'nın '11 Eylül'ü: Moskova'da terör saldırısı

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonuna düzenlenen terör saldırısında en az 60 kişi öldü, çok sayıda kişi ise yaralandı. Saldırı, dünyada geniş yankı uyandırdı.

Rusya'nın '11 Eylül'ü: Moskova'da terör saldırısı

Moskova'daki Crocus City Hall adlı konser salonunda dün akşam meydana gelen terör saldırısı, Rusya ve uluslararası toplumu derinden sarstı. Rusya Soruşturma Komitesi tarafından yapılan açıklamalara göre, saldırıda en az 60 kişi yaşamını yitirdi, ölü sayısının artabileceği belirtildi. Olay yerindeki detaylı incelemeler ve toplanan deliller, genetik, balistik ve parmak izi analizlerini içeriyor; olayla ilgili tüm kamera görüntüleri inceleniyor.

Saldırıyı IŞİD'in üstlendiği iddia edildi

Terör örgütü IŞİD, saldırıyı kendi militanlarının gerçekleştirdiğini iddia ederken, Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Müdürlüğü, saldırının Rus özel servislerinin bir provokasyonu olduğunu ve Ukrayna'ya karşı daha şiddetli eylemleri meşrulaştırmayı amaçladığını öne sürdü.

Hafta sonu için planlanan tüm etkinlikler iptal

Sosyal medyada yer alan görüntüler, saldırganların konser salonunda rastgele ateş açtığını gösteriyor. Saldırının ardından çıkan yangın sonucu, konser salonunun çatısı çöktü. Bu olayın hemen ardından Moskova'da güvenlik önlemleri artırıldı, hafta sonu planlanan tüm halka açık etkinlikler iptal edildi ve terör saldırısını ele almak üzere bir görev gücü kurulduğu duyuruldu.

Zaharova: ABD'nin elinde güvenilir bilgiler varsa bizimle paylaşmalı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, dünya toplumunun bu kanlı terör saldırısını güçlü bir şekilde kınaması gerektiğini belirtti. Zaharova, Beyaz Saray'ın Ukrayna'nın saldırıda parmağı olduğuna dair bir bulguya rastlanmadığına dair açıklamalarına tepki göstererek, eğer ABD'nin elinde bu konuda güvenilir veriler varsa, bunların Rusya ile paylaşılması gerektiğini ifade etti.

ABD, İngiltere ve Almanya Rusya'daki vatandaşlarını uyarmıştı

ABD'nin Moskova Büyükelçiliği, 8 Mart'ta yaptığı açıklamayla Moskova'daki ABD vatandaşlarını, kalabalık alanlardan uzak durmaları konusunda uyarmıştı. Bu uyarının sebebi olarak 'aşırılık yanlılarının' bu alanları hedef alabileceği planları gösterilmişti.

ABD'nin bu adımının ardından, İngiltere, Almanya, İsveç, Letonya, Çekya, Kanada ve Güney Kore gibi ülkelerin büyükelçilikleri de Rusya'daki vatandaşlarına benzer uyarılarda bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'ya yapılan seyahatleri "şiddetle" tavsiye etmeme kararı almıştı. İsveç ve Çekya da güvenlik durumundaki kötüleşmeye dikkat çekerek, vatandaşlarını uyarmıştı.

Geri Dön 23 Mart 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN