Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
01 Mart 2024 Cuma

Rusya'dan Avrupa'ya nükleer saldırı tehdidi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO'nun genişleme politikasının nükleer bir savaşı tetikleyebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Rusya'dan Avrupa'ya nükleer saldırı tehdidi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, parlamentoda gerçekleştirdiği yıllık konuşmada, NATO'nun genişleme politikasını tehdit olarak nitelendirdi ve bu durumun nükleer bir savaşı tetikleyebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Putin, Batı ülkelerini 'Rusya'yı yok etme ve gelişimini engelleme çabaları' ile suçlayarak, bu ülkelerin 'sömürgeci eğilimleri' olduğunu iddia etti. Rusya'nın bağımsızlığını ve özgürlüğünü savunma konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Putin, vatandaşlarına geleceklerini belirleme çağrısında bulundu.

Putin: Rusya'nın Avrupa'ya saldırma niyetinde olduğu iddiaları bayağı yalanlar

Putin, NATO'nun savaş konusunda 'deneyimsiz' olduğunu belirterek, Rusya'nın kendi topraklarında NATO'yu yenebilecek kapasitede olduğunu ve Batı'nın nükleer silahların kullanımını tetikleyecek eylemlerde bulunmaması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Batı'nın Rusya'nın Avrupa'ya saldırma niyetinde olduğu yönündeki iddialarını 'bayağı yalanlar' olarak nitelendirdi ve bu suçlamaların asılsız olduğunu söyledi. Putin, Moskova'nın uzaya nükleer silah yerleştirme iddialarını da 'aldatmaca' olarak reddetti.

Scholz: Ukrayna'ya asker göndermeyeceğim

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya-Ukrayna Savaşı'na dair açıklamalarda bulunarak, Alman askerlerinin Ukrayna'ya gönderilmeyeceğini net bir şekilde belirtti. Scholz, bu kararın Almanya'nın savaşa doğrudan dahil olmayacağı anlamına geldiğini vurguladı. Sosyal medya üzerinden yayımlanan video mesajda, NATO'nun da savaşın bir tarafı olmadığını ve bu durumun değişmeyeceğini ifade etti. Scholz, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının NATO ile Rusya arasında bir savaşa dönüşmesini istemediklerini, bu konuda müttefiklerle mutabık olduklarını belirtti. Aynı zamanda, Ukrayna'ya özellikle hava savunması alanında daha fazla destek sağlanacağını dile getirdi.

Macron’dan Ukrayna’ya asker göndermeye yeşil ışık

Öte yandan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya'nın savaşı kazanmaması için gerekli her şeyin yapılacağını söyledi. Macron, Ukrayna'ya asker gönderme konusunda Avrupa ülkeleri arasında fikir birliği olmamasına rağmen, bu ihtimalin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Geri Dön 01 Mart 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN