Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
13 Temmuz 2024 Cumartesi

Maymun çiçeği uyarısı: Salgın konusunda çok endişeliyiz

Maymun çiçeği virüsünün (Mpox), Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde hızla yayıldığı ve şimdiye kadarki en tehlikeli varyant olduğu bildirildi.

Maymun çiçeği uyarısı: Salgın konusunda çok endişeliyiz

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), maymun çiçeği virüsünün (Mpox) yeni varyantının Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin doğu sınırında hızla yayıldığını ve "şimdiye kadarki en tehlikeli varyant" olduğunu açıkladı. DSÖ Mpox Uzmanı Rosamund Lewis, "Salgın konusunda çok endişeliyiz" dedi.

Maymun çiçeği virüsü, 116 ülkede tespit edildi. Temmuz 2022'de DSÖ, Mpox'u uluslararası endişe verici bir halk sağlığı acil durumu ilan etti. Salgının başlangıcından bu yana toplam 97 bin 745 kişi enfekte oldu ve 203 kişi hayatını kaybetti.

Mpox'a özgü lisanslı bir aşı bulunmuyor. Ayrıca, virüs nedeniyle ciddi şekilde hastalanabilecek ve ölebilecek klinik olarak savunmasız kişileri tedavi etmek için kullanılabilecek özel antiviral ilaçlar da mevcut değil.

Geri Dön 13 Temmuz 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN