Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
29 Kasım 2023 Çarşamba

Lagarde: Avro Bölgesi'nde manşet enflasyon yükselebilir

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Avro Bölgesi'nde gelecek aylarda manşet enflasyonun yeniden yükseleceği kanaatinde.

Lagarde: Avro Bölgesi'nde manşet enflasyon yükselebilir

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Brüksel'de düzenlenen Avrupa Parlamentosu (AP) Ekonomik ve Mali İşler Komitesinin Parasal Diyalog başlıklı oturumunda konuştu. Lagarde, Avro Bölgesi'nde gelecek aylarda manşet enflasyonun yeniden bir miktar yükselebileceğini söyledi.

Lagarde, küresel ekonomide yaşanan gerilimler ve iklim krizi nedeniyle zorlu bir dönem yaşandığını belirterek; politika yapıcıların açık fikirli olması ve merkez bankalarının istikrarlı davranmasının önemine işaret etti.

Lagarde, Avro Bölgesi ekonomik faaliyetinin son çeyreklerde durgunlaştığını ve yılın geri kalanında da zayıf kalması beklendiğini söyledi.

Lagarde, kısa vadeli görünümün zayıf olduğuna işaret ederek, enflasyonun daha da düşmesi, hanehalkı gelirlerinin toparlanması ve Avro Bölgesi ihracatına olan talebin artmasıyla ekonominin gelecek yıllarda yeniden güçlenmesinin beklendiğini dile getirdi.

Avro Bölgesi'nde ekim ayında enflasyonun yüzde 2,9'a indiğini kaydeden Lagarde, ücret baskılarının hâlâ güçlü olduğunu ve ücretlerin içerideki enflasyonu yönlendiren temel faktör olmaya devam edeceğini söyledi.

Lagarde, "İleriye baktığımızda, baz etkisi nedeniyle önümüzdeki aylarda manşet enflasyonun yeniden bir miktar yükselebileceğini düşünsek de enflasyonist baskılardaki zayıflamanın devam etmesini bekliyoruz. Ancak enflasyonun orta vadeli görünümü ciddi belirsizliklerle çevrili olmaya devam ediyor" dedi.

Enflasyonun yüzde 2'lik orta vadeli hedeflerine geri dönmesini sağlamakta kararlı olduklarını vurgulayan Lagarde, faiz oranlarının yeterince uzun bir süre mevcut seviyelerde tutulmasının fiyat istikrarının yeniden sağlanmasına önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Manşet enflasyon nedir?

Manşet enflasyon, bir ekonomide mal ve hizmetlerin genel fiyat seviyesindeki değişimi ölçen enflasyon ölçümüdür. Bu, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) veya üretici fiyat endeksi (ÜFE) gibi enflasyon göstergeleri kullanılarak hesaplanır.

Manşet enflasyon, genellikle tüketicilerin satın aldığı mal ve hizmetlerin fiyatlarını yansıtır. Bu nedenle, tüketiciler için en önemli enflasyon ölçümüdür.

Manşet enflasyon, şu faktörlerden etkilenebilir:

  • Talep: Talep artışı, fiyatlarda yükselişe neden olur.
  • Arz: Arz azalması, fiyatlarda yükselişe neden olur.
  • Enflasyon beklentileri: Enflasyon beklentileri, fiyatların yükselmesine neden olabilir.

Manşet enflasyon, merkez bankaları tarafından yakından izlenir. Merkez bankaları, enflasyonun hedef oranına yakın olmasını sağlamaya çalışır. Manşet enflasyonun artması, tüketicilerin satın alma gücünün azalmasına neden olur. Bu da, ekonomide durgunluk veya resesyona yol açabilir.

Geri Dön 29 Kasım 2023 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN