Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
01 Aralık 2023 Cuma

İklim çöküşü: Sıcaklıklar rekor tazeleyecek

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), 2023'ün kayıtlara geçecek 'en sıcak yıl' olacağını ve El Nino hava olaylarının bu durumu daha da şiddetlendirebileceğini duyurdu.

 WMO'nun yayımladığı geçici "2023 Küresel İklim Durumu" raporunda, bu yılın hava sıcaklığının sanayi öncesi döneme kıyasla yaklaşık 1,40 santigrat derece daha yüksek olduğu belirtildi.

Raporda, 2023'ün sıcaklık değerlerinin, daha önce en sıcak yıllar olarak kaydedilen 2016 ve 2020'yi aştığı ifade edildi. Ayrıca, son dokuz yılın kayıtlardaki en sıcak yıllar olduğu vurgulandı. El Nino'nun 2024 yılındaki sıcaklığı daha da artırmasının muhtemel olduğuna dikkat çekilerek, bu hava olayının küresel sıcaklıklar üzerinde en büyük etkiye sahip olacağı belirtildi.

Raporda ayrıca, atmosferdeki karbondioksit seviyelerinin sanayi öncesi döneme göre yüzde 50 daha yüksek olduğu ve bu durumun ısıyı atmosferde hapsederek sıcaklıkların gelecek yıllarda da artmasına neden olacağı ifade edildi. Kanada'da ise önceki dönemlere göre çok daha büyük orman yangınları yaşandığı, 15 Ekim itibarıyla 18,5 milyon hektar ormanlık alanın yandığı ve bu durumun 2013 ile 2002 arasındaki ortalamadan altı kat daha fazla olduğu belirtilerek, iklim değişikliğinin doğurduğu sonuçlar konusunda uyarıda bulunuldu.

Geri Dön 01 Aralık 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN