Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
03 Kasım 2023 Cuma

Gazze'de insani kriz derinleşiyor

İsrail-Filistin arasındaki çatışmalar şiddetlendi. Gazze'de insani kriz tırmanıyor. Sağlık sistemi çökmek üzere ve mülteci kamplarına yönelik saldırılar başladı.

İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar gün geçtikçe daha da sertleşiyor. Birçok Filistinli grubu içinde barındıran İzzeddin El Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de İsrail’e yönelik düzenlediği operasyon sonrası başlayan İsrail bombardımanında, Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığının verilerine göre; 3 bin 760’ı çocuk, 2 bin 326’sı kadın olmak üzere 9 bin 61 Filistinli öldürüldü, en az 32 bin kişi yaralandı.

Bakanlık açıklamasında, işgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ile Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısının 138'e yükseldiği bildirildi.

Filistin resmi ajansı WAFA, İsrail ordusunun Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Cenin Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıda iki Filistinli oldu, birçok kişi yaraladı. Haberde ayrıca, İsrail güçlerinin ambulansların yaralılara ulaşmasını engellediği söylendi.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterilirken İsrail ordusu El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini vurdu, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayına bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini bombaladı.

İsrail ise, Gazze’de düzenlenen saldırılarda 315’i asker, 1.400’ten fazla İsraillinin öldürüldüğünü ve 5 bin 132 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre 31 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 18’e yükselirken, Kassam Tugaylarının elinde 242 İsrailli esir bulunuyor.

Cephe genişliyor

İsrail ordusu ile Lübnan Hizbullah’ı arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda ise toplamda 52 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü. Dün şiddetlenen çatışmalar sonrası ölü sayısının artmasından endişeleniliyor.

Pentagon: Ateşkesi desteklemiyoruz

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Hamas'ın 'yeniden toparlanmasına' yol açacağına ilişkin endişelerden dolayı İsrail ve Filistin arasında ateşkesi desteklemediklerini bildirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da İsrail-Filistin çatışmasına insani ara verilmesine ilişkin "Çatışmaya herhangi bir ara verilmesi, Hamas'ın yararına olur. Bu bir gerçek. Burada karmaşık olan birçok gerçek var. İnsani ara verilmesi, esir alınanların salınması için iyi olurdu. Ancak Hamas'ın da bunu kendi yararına kullanacağından emin olabilirsiniz." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Mülteci kamplarına saldırı

İsrail'in 31 Ekim'de Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda ölü, yaralı ve kayıp sayısının 1000'e yükseldiği bildirilmişti. İsrail ordusunun dün Bureyc Mülteci Kampı'nı hedef aldığı hava saldırısında 15 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti.

Gazze'deki hükûmetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya, batısındaki Eş-Şati ve El-Bureyc, orta kesimindeki El-Megazi mülteci kamplarını hedef aldığı belirtildi. Bu saldırıların onlarca can kaybı ile yüzlerce yaralanmanın yanı sıra çok sayıda konutta geniş çapta tahribata yol açtığı belirtilen açıklamada, saldırıların "İsrail'in can kaybının artması yönündeki isteğini teyit ettiği" aktarıldı.

DSÖ: Filistin topraklarında sağlık merkezlerine 218 saldırı yapıldı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 7 Ekim'den bu yana, Filistin topraklarındaki sağlık merkezlerine yönelik 218 saldırıyı doğruladıklarını kaydetti. Ghebreyesus, "Gazze'de 21 binden fazla kişi yaralandı ve 1,4 milyondan fazla insan yerinden edildi. Gazze'de sahadaki durum tarif edilemez. Hastaneler, koridorlarda yatan yaralılarla dolu ve morglar dolup taşıyor. Doktorlar anestezi olmadan ameliyat yapıyor" dedi.

Ghebreyesus, "Sağlık hizmetlerine yönelik saldırılar, uluslararası insani hukukun ihlalidir. Gazze Şeridi'ndeki 36 hastaneden 14'ü işlevsiz durumda. Hastanelerin işlevselliği, yiyecek, temiz su eksikliği ve jeneratörlere yetecek yakıtın bulunmaması nedeniyle etkileniyor. Sağlık ihtiyaçları arttıkça bu ihtiyaçları karşılama imkanımız azalıyor" diye konuştu.

Geri Dön 03 Kasım 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN