Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da Türk ailenin evi yandı: 2 ölü - 16 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
07 Eylül 2024 Cumartesi

En sıcak yaz yaşandı

2024 yazı, dünya genelinde "en sıcak yaz" olarak kayıtlara geçti. Uzmanlar, bu aşırı sıcakların daha yıkıcı etkiler yaratabileceği konusunda uyarıyor.

En sıcak yaz yaşandı

Avrupa Birliği'nin Copernicus uydu izleme sistemi, 2024 yazının dünya genelinde "en sıcak yaz" olarak kayıtlara geçtiğini açıkladı. Copernicus'tan yapılan açıklamada, Ağustos 2024'ün, 1991-2020 referans ortalamasının 0,71 derece üzerine çıkarak en sıcak ağustos ayı olduğu belirtildi. Haziran-Ağustos döneminde dünya genelinde ölçülen sıcaklık, 1991-2020 ortalamasını 0,69 derece, önceki yılın rekorunu ise 0,66 derece aşarak "en sıcak yaz" olarak kaydedildi.

Aynı şekilde, 2024 yazı Avrupa için de rekor kırdı. Sıcaklıklar 1991-2020 ortalamasının 1,54 derece üzerinde seyretti ve 2022'deki rekoru geçti. Copernicus, 2024'ün "en sıcak yıl" olma ihtimalinin giderek arttığını da belirtti.

Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S) Müdür Yardımcısı Samantha Burgess, son üç ayda dünya genelinde en sıcak haziran, ağustos ve yaz aylarının yaşandığını ve bu aşırı hava olaylarının insanlar ve gezegen üzerinde daha yıkıcı etkiler doğuracağını vurguladı.

Geri Dön 07 Eylül 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN