Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
19 Ekim 2023 Perşembe

Dünyadan Gazze'deki hastane saldırısına tepkiler

Uluslararası toplum, Gazze'deki El Ehli Vaftiz Hastanesi'ne yönelik düzenlenen ve en az 500 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı sert bir dille kınadı.

Dünyadan Gazze'deki hastane saldırısına tepkiler

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, "Sivil altyapıya yapılan bu saldırı uluslararası hukuka aykırıdır" dedi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırısını sert bir dille eleştirerek, "Dün, Gazze'de yaralıların barındığı hastane tam anlamıyla cehenneme döndü. el-Ehli Baptist Hastanesi'nde yaşananlar korkunç ve üzücü. Sivillerle dolu bir hastaneye saldırmak asla kabul edilemez. Tüm gerçeklerin ortaya çıkartılması ve sorumluların hesap vermesi gerekiyor. İsrail ile dayanışma içinde olmak ve Filistin halkının insani ihtiyaçlarına destek vermek arasında çelişki yok" dedi.

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Mick Wallace, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'i eleştirerek İsrail'e verdiği destek mesajlarına dikkat çekti ve "İsrail'e gitmek, Filistin halkına yapılan zulme açıkça yeşil ışık yakmaktır" dedi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de hastane saldırısını eleştirerek, "Savaşın uluslararası kurallara uygun bir şekilde yürütülmesi gerekiyor. Şu anda Gazze'ye su ulaşmıyor, binlerce insan hayatını kaybetti, bunların dörtte birinden fazlası çocuk. Hamas'ı bu korkunç olaylarla suçlayamayız" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, saldırıyı kınayarak, "Sivillerin ve sağlık hizmetlerinin derhal korunması ve tahliye emirlerinin geri çekilmesi çağrısında bulunuyoruz" mesajını paylaştı.

Küresel gazeteciler örgütü RSF (Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler), hastane saldırısını kınayarak, yüzlerce insanın hayatını kaybettiği vahşetin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'deki durumu sona erdirmesi gerektiğini belirterek iki devletli çözümün devam etmesi gerektiğini vurguladı. İsrail'i dünyadaki Yahudi topluluklarının güvenli bir limanı olarak tanımladı.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebul Gayt, Gazze'deki trajeyi sonlandırma çağrısı yaparak, kurumlarının savaş suçlarını kaydettiğini ve suçluların adaletten kaçamayacağını belirtti.

Mısır Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in hava saldırısını sert bir dille kınadı ve uluslararası toplumun acil müdahale yapması gerektiğini ifade etti. İnsani yardımın Gazze'ye hızla ulaştırılabilmesi için İsrail'e çağrıda bulundu.

İran Dışişleri Bakanlığı, yüzlerce silahsız ve savunmasız kişinin hayatını kaybetmesini vahşi bir savaş suçu olarak nitelendirerek kınadı.

Katar Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısını genişletmesini tehlikeli bir tırmanış olarak tanımladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'deki vahşeti durdurmak için uluslararası toplumu harekete geçirmeye davet etti. İsrail'in hastane saldırısını ve masum sivillerin hedef alınmasını sert bir dille eleştirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail'in hastane saldırısını trajedi olarak nitelendirdi ve bu çatışmanın sona erdirilmesi gerektiğini söyledi. Bağımsız bir Filistin devletinin kurulması gerektiğini ifade etti.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Gazze'den gelen haberleri korkunç ve kabul edilemez olarak değerlendirdi. Uluslararası hukuka saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, olayların dinamiklerinin kesin olarak belirlenmesini beklediklerini ve sivil halkın korunmasının öncelik olduğunu ifade etti.

Nobel Barış Ödülü sahibi Pakistanlı yazar Malala Yousafzai, Gazze'deki hastane saldırısını kınadı ve insani yardım için 300 bin dolar bağışladığını açıkladı. İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişine izin verme çağrısında bulundu.

Geri Dön 19 Ekim 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN