Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
24 Kasım 2023 Cuma

Dublin karıştı: Aşırı sağcılar ayaklandı, saldırganı durduran da göçmen çıktı

İrlanda'nın başkenti Dublin'de 3'ü çocuk 5 kişinin yaralandığı bıçaklı saldırı sonrası, saldırganın göçmen olduğu iddiası üzerine aşırı sağcılar ayaklandı. Saldırganı durduranın da bir göçmen olduğu ortaya çıktı.

Dublin karıştı: Aşırı sağcılar ayaklandı, saldırganı durduran da göçmen çıktı

İrlanda'nın başkenti Dublin'de meydana gelen bıçaklı saldırıda üçü çocuk beş kişi yaralandı. Cezayirli olduğu iddia edilen saldırgan tutuklanırken, olay sonrası aşırı sağcılar, göçmenlere karşı sokağa çıktı. Polis ve aşırı sağcılar arasında çatışma yaşandı, sokaklar savaş alanına döndü.

Olay, yerel saatle 13.30 sularında Parnell Meydanı'ndaki bir okulun önünde meydana geldi. Saldırgan, yoldan geçenlere ve bir okulda eğitim gören çocuklara bıçakla saldırdı. Saldırıda üçü çocuk beş kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Saldırganı durduran, saldırı sırasında oradan geçen Brezilyalı bir göçmen kurye oldu.

Olayın ardından aşırı sağcılar sokaklara döküldü. Polis araçları ateşe verildi, bazı polis memurlarına saldırıldı. Aynı zamanda, ülkedeki göçmenlere yönelik saldırılar düzenlendi. Sosyal medyada dolaşan bazı videolarda göçmenlere ırkçı hakaretler edildiği, göçmenlerin kaldığı iddia edilen bir otelin ateşe verildiği görüldü.

"Müsamaha gösterilmeyecek"

İrlanda Adalet Bakanı Helen McEntee, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün Dublin şehir merkezinde meydana gelen korkunç saldırı hepimizi şoke eden dehşet verici bir suç, ancak bu akşam şehir merkezimizde tanık olduğumuz sahnelere müsamaha gösterilemez ve gösterilmeyecektir" ifadelerini kullandı. McEntee, 'haydut ve manipülatif bir unsurun, dehşet verici bir trajediyi tahribat yaratmak için kullanmasına izin verilmemesi gerektiğinin' altını çizdi.

"Terör saldırısı niteliği taşımıyor"

Polis, şu aşamada hadisenin 'terör saldırısı' niteliği taşımadığı görüşünde. Emniyet saldırıyı, 'ciddi bir kamu düzeni olayı' olarak değerlendiriyor.

Saldırganı durduran göçmen

Olay sırasında oradan geçen Brezilyalı bir göçmen olan Deliveroo kuryesi Caio Benicio, saldırganı etkisiz hâle getirdi. Benicio, İrlanda basınına yaptığı açıklamada, “Karar verecek bir durum yoktu, içgüdülerimle hareket ettim. Her şey birkaç saniye içerisinde gerçekleşti. Benim de iki çocuğum var, herkesin yapacağını yaptım. Oradaki insanlar bir şey yapamadı çünkü saldırganın bıçağı vardı. Ama ben, kaskımı silah olarak kullanabileceğimi biliyordum” diye konuştu.

Benicio, Dublin’de başlayan göçmen karşıtı ayaklanmayla ilgili olarak da “Göçmenlerden nefret ediyorlar gibi. Ben de bir göçmenim ve o küçük kızı kurtarmak için elimden geleni yaptım” ifadelerini kullandı.

Benicio, Brezilya'da dükkanı yandıktan sonra İrlanda'ya geldiğini ve ailesinin hâlen Brezilya'da olduğunu söyledi.

Geri Dön 24 Kasım 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN