Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
22 Temmuz 2024 Pazartesi

Biden adaylıktan çekildi

ABD Başkanı Joe Biden, kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde adaylıktan çekildiğini duyurdu. Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak desteklediğini açıkladı. 

Biden adaylıktan çekildi

Sosyal medya hesabından paylaştığı mektupta, son 3,5 yılda Amerika'nın büyük ilerleme kaydettiğini ve demokrasiyi koruduklarını vurgulayan Biden, geri çekilme kararını partisi ve ülkesinin yararına aldığını ifade etti. Başkan Yardımcısı Harris’e olağanüstü ortaklığı için teşekkür eden Biden, kalan sürede sadece başkanlık görevlerine odaklanacağını belirtti.

Harris: Trump'ı yenmek için elimden gelen her şeyi yapacağım

Kamala Harris, Biden’ın desteğini almaktan onur duyduğunu ifade ederek, "Demokrat Parti'yi ve ulusumuzu Donald Trump'ı yenmek üzere birleştirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım" dedi. Harris, Biden'ın yarıştan çekilme kararını "özverili ve vatansever" olarak nitelendirdi ve bu kararın Biden’ın ABD halkını her şeyin üstünde tuttuğunun bir göstergesi olduğunu belirtti.

Trump: Sahtekâr Biden aday olmaya uygun değildi

Donald Trump ise Biden'ı sert bir dille eleştirdi. Trump, sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, "Sahtekâr Joe Biden, başkanlık için aday olmaya uygun değildi ve hiçbir zaman da olmadı" dedi. Trump, Biden'ın başkanlık dönemini "ülke tarihindeki en kötü başkanlık dönemi" olarak nitelendirdi ve Kamala Harris'i yenmenin daha kolay olacağını iddia etti.

Johnson: Harris beceriksiz

Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Biden'ın çekilme kararını eleştirerek, "Demokrat Parti, seçimlere 100 günden az bir süre kala kendi adayını oy pusulasından çıkardı. Eğer Biden, başkanlık için aday olmaya uygun değilse, başkanlık görevine devam etmeye de uygun değildir. Derhal istifa etmelidir" dedi. Johnson, Harris'i de "beceriksiz" olarak nitelendirerek, Biden yönetiminin başarısız politikalarına ortak olduğunu söyledi.

Rusya: Biden'ın ruh sağlığı soruşturulmalı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Biden'ın çekilme kararının ardından ABD medyasının ve siyasi çevrelerin Biden'ın ruhsal durumunu gizlediğini iddia ederek, bu konunun soruşturulması gerektiğini söyledi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ise seçimlere kadar olan sürede gelişmeleri dikkatle izleyeceklerini belirtti. Peskov, Biden'ı Rusya'nın öngörülebilir bir aday olarak nitelendirdiğini hatırlattı.

Scholz: Dostum Joe Biden...

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Biden’ın çekilme kararını takdir ettiğini ifade etti. Scholz, "Dostum Joe Biden, ülkesi, Avrupa ve dünya için çok şey başardı. Onun sayesinde transatlantik işbirliği güçlendi, NATO sağlamlaştı ve ABD bizim için güvenilir bir ortak oldu" dedi.

İsrail: Savaş sırasında kararlı desteğiniz paha biçilemezdi

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Biden’a İsrail’e verdiği destek için teşekkür etti. Gallant, "Özellikle savaş sırasındaki kararlı desteğiniz paha biçilemezdi. Liderliğiniz ve dostluğunuz için minnettarız" dedi.

İspanya: Biden Ukrayna'ya verdiği destekle örnek oldu

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Biden’ın "cesur ve onurlu" kararını takdir ettiğini belirtti. Sanchez, "ABD, Biden'ın kararlılığı ve liderliği sayesinde pandemi sonrası ekonomik krizin üstesinden geldi ve Putin'in Rus saldırganlığı karşısında Ukrayna'ya verdiği destekle örnek oldu" dedi. İrlanda Başbakanı Simon Harris ise Biden’ın ülkesini her zaman öncelik verdiğini vurgulayarak, "Joe Biden, bulunduğu tüm makamlarda İrlanda adasında barış için sarsılmaz bir ses ve tutkulu bir mücadeleci olmuştur" ifadelerini kullandı.

Norveç: Biden, ülkesini kendi önüne koydu

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Stoere de Biden'ın yeniden aday olmama kararını saygıyla karşıladığını belirtti ve "Bu karar, Biden’ın ülkeyi kendisinin önüne koyduğunu gösteriyor. Bu karar saygı uyandırıyor" dedi.

Geri Dön 22 Temmuz 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN