Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
14 Kasım 2023 Salı

Avrupa'da yanardağlar hareketlendi

Avrupa'da yanardağlar harekete geçti. İtalya'da Etna Yanardağı faaliyete geçerken, İzlanda'da da Fagradalsfjall Yanardağı sallanıyor.

Avrupa'da yanardağlar hareketlendi

İtalya’nın Sicilya Adası'nda bulunan Etna Yanardağı, yeniden faaliyete geçti. İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü (INGV) Katanya şubesi, dağın güneydoğusundan güçlü bir lav akışı olduğunu ve yanardağdan püsküren küllerin 4 bin 500 metre yüksekliğe ulaştığını duyurdu. Bölgeden geçen uçaklar için kırmızı kodlu bir uyarı yayınlanırken, lav akışının kilometrelerce uzaklıktan görülebildiği belirtildi. Yanardağa yakın yerleşim birimlerindeki cadde ve araçların üstünün küllerle kaplandığı duyuruldu.

İzlanda'da da yanardağ hareketlendi

İzlanda'nın güneyinde, Fagradalsfjall yanardağının bulunduğu bölgede, haftalardır süren on binlerce sarsıntıya her geçen saat yenileri ekleniyor. Yetkililer, bu sarsıntıların yanardağın patlamaya hazırlandığına işaret ettiğini söylüyor.

Geçtiğimiz hafta sonu, yanardağın patlaması riskine karşı bölgedeki Grindavik kasabasının yaklaşık 4 bin sakini tahliye edildi. Kasaba sakinleri, tahliye sırasında yaşadıklarını anlattı. 1999'dan beri İzlanda'da yaşayan 56 yaşındaki Belçika doğumlu Hans Vera, 'evin sürekli sallandığını, uyumanın imkansız olduğunu' söyledi.

Yetkililer, tahliye edilen kasaba sakinlerinin büyük çoğunluğunun akrabalarının yanında kaldığını, yalnızca 50-70 kişinin tahliye merkezlerine yerleştirildiğini bildirdi. Evde kalan belge, ilaç ve diğer önemli eşya ile evcil hayvanlarını almak isteyen kasaba sakinlerine kontrollü şekilde pazar günü izin verildi.

İzlanda Meteoroloji Ofisi'nden bir yetkili, "Şu anda muazzam bir belirsizlik var" dedi. Patlamanın olup olmayacağını ve olursa ne tür bir hasar meydana gelebileceğini öngöremediklerini belirtti.

Geri Dön 14 Kasım 2023 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN