Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
21 Eylül 2023 Perşembe

Avrupa'da sert ehliyet reformu

Avrupa Birliği, milyonlarca sürücüyü etkileyebilecek bir 'ehliyet reformu' üzerinde çalışıyor. Tasarıda özellikle yeni sürücüler ve yaşlılar için bazı kısıtlamalar öngörülüyor.

Avrupa'da sert ehliyet reformu

Avrupa Parlamentosu Ulaştırma ve Turizm Komitesi tarafından ele alınan tasarının hayata geçmesi durumunda birçok sürücü için ek maliyetler doğabilir. Tasarının en dikkat çekici değişikliklerinden biri yaş gruplarına göre hız sınırları getirmesi. Tasarı, yeni ehliyet alan acemi sürücüler için saatte 90 kilometre hız sınırı öneriyor. Böylece yeni sürücülerin bazı otoyollara veya sol şeride çıkması sınırlanabilir.

Ayrıca, yeni sürücüler için ehliyet alımının ardından bir deneme süresi sonrası sürüş testi yapmaları öngörülüyor. Bununla birlikte, tasarıya göre, acemi sürücüler, gece yarısından sabah 06.00'ya kadar araç kullanamayabilirler.

Yaşlı sürücüler de bu tasarıdan etkilenecek. Tasarının kabulülü hâlinde, ehliyet süreleri sırasıyla 60 yaşından büyükler için 7 yıl, 70 yaşından büyükler için 5 yıl ve 80 yaşından itibaren 2 yıl olarak kısıtlanacak. Bu sürelerin sonunda ehliyet sahipleri, kapsamlı tıbbi ve psikolojik muayenelerden geçtikten sonra ehliyetlerini yenilemek için masrafları kendileri karşılamak zorunda kalacak.

Tasarıda, "B" sınıfı otomobil ehliyeti sahiplerinin kullanabileceği araçların ağırlık sınırlarında da önemli değişiklikler öngörülüyor. Daha önce 3 bin 500 kilograma kadar araç kullanabilen "B" sınıfı ehliyet sahipleri için ağırlık sınırı 1.800 kilograma çekilecek ve bu araçlar saatte 110 kilometre hızı geçemeyecek. Daha büyük araçları kullanmak isteyenler ise "B+" sınıfı ehliyet almak zorunda kalacak. 21 yaşın altındaki genç sürücülerin SUV ve büyük araçları kullanmaları da zorlaşacak. Tasarının son hâli henüz belirsiz, ancak kabul edilmesi durumunda üye devletler bu kuralları uygulamak zorunda kalacaklar.

Geri Dön 21 Eylül 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN