Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
18 Kasım 2023 Cumartesi

Avrupa'da atık ihracatına kısıtlama

Avrupa Birliği (AB) kurumları, üye ülkelerin atıklarını düzenli bir şekilde işleyemeyen ülkelere ihraç etme pratiğine son verecek yeni kurallarda anlaştı.

Bu düzenleme, atıkların uluslararası nakliyesinin insan sağlığına ve çevreye zarar vermemesini hedefliyor. AB'den üçüncü ülkelere atık ihraç edecek ülkeler, sevkiyat, varış ve transit ülkelerine önceden bildirimde bulunmalı ve bu ülkelerden yazılı onay almalıdır. Ayrıca, AB'nin atık göndereceği dış ülkelerde bu atıkları işleyecek veya geri dönüştürecek tesislerin bulunması ve bu tesislerin bağımsız kurumlarca denetlenmesi gerekecek.

AB ülkelerinin plastik atıklarını OECD üyesi olmayan ülkelere ihraç etmesi için belirli koşullar aranacak ve bu yasak, düzenleme yürürlüğe girdikten 2,5 yıl sonra başlayacak. AB'den belirli tehlikesiz atıkların OECD üyesi olmayan ülkelere gönderilmesi için ise o ülkede atıkları çevreye duyarlı bir şekilde işleyebilecek kapasitenin bulunması gerekecek.

Düzenleme, AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanarak yürürlüğe girecek, ancak bu aşamadan önce Avrupa Parlamentosu ve üye ülkelerin onayının alınması gerekiyor.

Türkiye Avrupa'nın çöplüğü oldu

Türkiye'nin, Eurostat raporuna göre, 2022'de AB'den en fazla geri dönüştürülebilir plastik atık ithal eden ülke olduğu hatırlatıldı.

Geri Dön 18 Kasım 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN