Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
04 Aralık 2023 Pazartesi

Aşırı sağcı partiler Avrupa seçimlerinde üçüncü sırayı hedefliyor

Avrupa'nın aşırı sağcı partileri Floransa'da bir araya geldi. Haziranda yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri için 'üçüncü sırayı hedeflediklerini' açıkladılar.

İtalya'da iktidar ortağı aşırı sağcı Lig Partisi'nin lideri Matteo Salvini, 2024 Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde "Kimlik ve Demokrasi" (ID) siyasi grubu olarak üçüncü sırayı hedeflediklerini söyledi.

AP'deki popülist ve aşırı sağ siyasi partilerin oluşturduğu siyasi grup "ID"ye mensup partilerin lider ve temsilcileri, 6-9 Haziran 2024'te yapılacak AP seçimlerine istinaden İtalyan Lig Partisi ve lideri Matteo Salvini'nin ev sahipliğinde Floransa kentinde "Özgür Avrupa" etkinliğinde bir araya geldi.

Etkinliğe, Fransa'dan Ulusal Birlik'in (RN) başkanı Jordan Bardella, Almanya'dan Alternatif Partisi (AfD) Eş Genel Başkanı Tino Chrupalla, Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) Harald Vilimsky ve Bulgaristan'dan Vızrajdane (Yeniden Doğuş) Partisi Lideri Kostadin Kostadinov katıldı. Hollanda'daki son seçimlerden ilk sırada çıkan Özgürlük Partisi (PVV) Lideri Geert Wilders, RN Lideri Marine Le Pen ve Portekiz'deki aşırı sağcı Chega Partisi'nin lideri Andre Ventura katılmadı. Le Pen, etkinliğe video mesaj gönderdi.

Etkinlikte konuşan Salvini, "Bugün, Fransa'nın birinci partisi, Hollanda'nın birinci partisi, Avusturya'nın, Belçika'nın birinci partileri, Almanya'daki ikinci parti ve İtalyan hükûmetinde yer alan partisi burada. Biz kara bir dalga değil, tam tersine mavi dalgayız. Veriler, bize bugün AP'nin dördüncü büyük siyasi grubu olduğumuzu söylüyor. Hedefimiz üçüncü olmak ve bunda kararlı olmak" ifadelerini kullandı.

Salvini, Avrupa içinde birleşmeleri gerektiğini, birleşmedikleri takdirde bunun ölümcül bir hata olacağını ifade ederek, "Gelecek yıl, Avrupa kurumlarının tarihinde ilk kez, birleşik ve kararlı merkez sağ, Brüksel’i, yasa dışı olarak işgal edenlerden kurtarabilir." diye konuştu.

Etkinlikte, Avrupa'da Müslüman nüfusunun varlığına ve artışına karşıt söylemler de dikkati çekti.

Sol tandanslı gruplar aşırı sağcıların etkinliğini protesto etti

Bu arada, Avrupa'nın aşırı sağcı partilerinin Floransa'da bir araya gelmesi sebebiyle kentin farklı noktalarında dün ve bugün sol gruplar tarafından protesto gösterileri düzenledi. Sol partiden seçilen Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella da belediye binası olan Signoria Meydanı'ndaki ünlü İtalyan heykeltraş Michelangelo'nun Davut heykeline Avrupa Birliği bayrağı asarak, aşırı sağcıların, kentlerindeki etkinliğine tepki gösterdi.

Kamuoyu yoklamaları ne diyor?

Avrupa genelinde seçimleri izleyen "Europe Elects" adlı kuruluşun yaptığı ve sonuçlarını 30 Kasım'da açıkladığı araştırmaya göre, Avrupa ülkelerindeki aşırı sağ siyasi partilerin oy oranları, hiç olmadığı kadar yüksek seviyelere çıktı.

Söz konusu araştırmada, AP'de "Kimlik ve Demokrasi" (ID) adlı siyasi grup şemsiyesinde toplanan ve mevcut 705 sandalyenin 60'ına sahip olan aşırı sağcı partilerin, bugün seçim olsa sandalye sayılarını 87'ye çıkaracağı öngörüldü.

Şu anda AP'deki en büyük siyasi oluşum olan merkez sağdaki siyasi grup, Avrupa Halk Partisinin (EPP) AB içindeki ana siyasi aktör rolünü koruyarak 175 civarında milletvekili çıkaracağı, sosyalist S&D Grubunun da aynı şekilde 141 civarındaki milletvekili sayısını koruyacağı tahmin edildi.

Geri Dön 04 Aralık 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN