Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
25 Kasım 2023 Cumartesi

Amazon'da Kara Cuma grevi

Amazon'un Avrupa'daki dağıtım merkezlerinde çalışanlar, ücret ve çalışma koşullarını protesto etmek için 24 Kasım Kara Cuma gününde greve gitti.

UNI Global Union tarafından koordine edilen küresel bir kampanya olan 'Make Amazon Pay', Amazon'un indirim kampanyaları düzenlediği 24-26 Kasım'da 30'dan fazla ülkede grev ve protestoların yapılacağını duyurmuştu. Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya ve İspanya'da Amazon'un dağıtım merkezlerinde çalışanlar, toplu ücret anlaşması talebiyle greve gitti.

Alman Birleşmiş Hizmet Sektörü Sendikası (Ver.di), Bad Hersfeld, Dortmund, Koblenz, Leipzig ve Rheinberg'deki beş Amazon tedarik merkezinde çalışan işçilerin 24 saat süreyle greve gittiğini duyurdu. Sendika, Amazon çalışanlarının Kara Cuma günü protestolara yüksek düzeyde katılım gösterdiğini belirtti.

Sendika, toplu sözleşme talep ediyor

Almanya'da Amazon ile çalışanlar arasındaki toplu iş sözleşmesi anlaşmazlığında Ver.di, Amazon'dan dağıtım merkezlerinde çalışanlar için iyi ve sağlıklı çalışma koşulları için toplu sözleşme imzalamasını talep ediyor.

Sendika, son 5 yıldır sık sık grevlerle Amazon üzerindeki baskıyı artırmaya çalışıyor. Amazon ise şirketteki ücret, ek sosyal haklar ve kariyer fırsatlarının 'mükemmel' olduğunu savunuyor.

Amazon çalışanları ABD ve Avrupa'da yılın en yoğun alışveriş günlerinde depolarını aksatmayı ve ürünlerin Amazon'un sokaklardaki dolaplarına ulaşmasını engellemeyi amaçlayan gösteriler planlıyor.

Grevin nedenleri

Amazon çalışanları, greve gitmelerinin başlıca nedenlerini şu şekilde sıraladı:

  • Yetersiz ücretler: Saatlik ücretler düşük ve bu ücretlerle geçinmekte zorlanıyoruz.
  • Zorlayıcı çalışma koşulları: Dağıtım merkezlerinde yoğun bir çalışma temposu var ve bu koşullarda çalışmaktan yorulduk.
  • İş güvenliği sorunları: İş güvenliği konusunda endişeliyiz. İşyerinde yeterli güvenlik önlemleri alınmıyor.

Grevin etkileri

Amazon'un Avrupa'daki grevinin, şirketin satışları ve karlılığı üzerinde olumsuz bir etki yapması bekleniyor. Grev nedeniyle depolarda işlerin aksaması, siparişlerin gecikmesine ve bazı ürünlerin raflarda bulunmamasına neden olabilir.

Grev, Amazon'un itibarını da olumsuz etkileyebilir. Şirket, işçi hakları konusundaki eleştirilerle karşı karşıya kalabilir.

Gelecekte neler olabilir?

Amazon ile çalışanlar arasındaki toplu iş sözleşmesi anlaşmazlığının kısa vadede çözülmesi beklenmiyor. Grevin daha uzun süre devam etmesi ve daha geniş bir alana yayılması olası.

Geri Dön 25 Kasım 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN