Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
15 Mart 2024 Cuma

AB’den Ukrayna'ya 5 milyar avro daha destek

Avrupa Birliği (AB) üye ülkeleri, Rusya ile devam eden savaşta Ukrayna'ya destek amacıyla, kullanılan fon miktarını 5 milyar avro artırma yönünde prensip kararı aldı.

Karar, AB dönem başkanlığını sürdüren Belçika tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. Bu adım, Avrupa Barış Fonu (Europäische Friedensfazilität - EFF) adlı mali kaynağın reforme edilmesi çerçevesinde gerçekleşti ve AB'nin Ukrayna'ya yönelik kalıcı desteğini ve savunma kapasitesini güçlendirmeye yönelik kararlılığını gösterdi. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, bu anlaşma kapsamında Ukrayna'ya verilecek askeri desteğin 5 milyar avro artırılacağını belirterek, AB'nin Ukrayna'nın galibiyeti için gerekli her türlü desteği sağlama mesajını verdi.

Almanya, EFF'ye yüzde 25 oranında finansal katkıda bulunan en büyük ekonomi olarak öne çıkıyor. Başlangıçta 2027'ye kadar 20 milyar avroluk bir fon oluşturulması önerilmişti. Ancak, bütçe sınırlamaları nedeniyle Almanya Başbakanı Olaf Scholz, yalnızca bu yıla odaklanılmasını önerdi. Fransa, yardım fonunun sadece Avrupa'da üretilen silahları finanse etmesini istemiş, ancak diğer ülkeler bu yaklaşımı gerçekçi bulmamıştı. Avrupalı savunma şirketlerinin silahlarına öncelik verilmesi planlanmakla birlikte, kapasite sınırına ulaşıldığında ABD ve Güney Kore gibi üçüncü ülkelerden de silah alımı yapılabileceği belirtiliyor. Bu anlaşmanın, AB dışişleri bakanları tarafından Brüksel'de resmi olarak imzalanması bekleniyor.

Geri Dön 15 Mart 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN