Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
09 Nisan 2024 Salı

AB 'göçü zorlaştıran' iltica reformunu oylayacak

Avrupa Birliği'nde sığınma başvurularının rekor seviyeye ulaşması sonrası, göçü zorlaştıracak bir iltica reformu hayata geçirilecek.

Avrupa Birliği'nde (AB) 2022 yılında sığınma başvuruları 2016'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaşarak 1,14 milyona çıktı. Bu artış, AB'nin göç ve iltica politikalarını gözden geçirmesine ve yeni bir pakt oluşturmasına yol açtı.

Avrupa Parlamentosu'nda bu hafta, sığınmacılar için giriş prosedürlerini zorlaştıracak bir dizi yasa içeren göç ve iltica paktı oylanacak. Avrupa Komisyonu tarafından 2020'de önerilen pakt, tüm üye ülkelerin sorumluluğu paylaşmasını ve ortak bir göç politikası oluşturmasını amaçlıyor.

Pakta göre, sığınma başvuruları ilk olarak AB'nin dış sınırlarında yapılacak ve kabul edilenler üye ülkeler arasında adil bir şekilde dağıtılacak. Pakt, iltica başvurularının hızlı bir şekilde işlenmesini ve uygun görülmeyenlerin sınır dışı edilmesini de içeriyor.

Ancak pakt, aşırı sol ve bazı sosyalist milletvekilleri tarafından eleştirildi. Bu gruplar, paktın sığınmacılara karşı insanlık dışı olduğunu ve Avrupa'yı bir kaleye dönüştüreceğini savunuyor.

Avrupa Parlamentosu'ndaki en büyük siyasi grup olan Avrupa Halk Partisi'nin başkanı Manfred Weber ise AB'ye kimin gireceğine kaçakçıların değil devlet yetkililerinin karar vermesi gerektiğini söyledi.

Sivil toplum kuruluşları ve göçmen yardım kuruluşları ise paktın sığınmacıları barındırmak ve uygun görülmeyenleri hızla geri göndermek için sınır tesisleri oluşturma hükmüne karşı çıkıyor. Bu hükmün sistematik gözaltılara yol açacağından endişe duyuluyor.

Pakta ilişkin tartışmalar devam ediyor ve önümüzdeki hafta Avrupa Parlamentosu'nda oylanacak. Paktın kabul edilmesi hâlinde, 2026'dan itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Geri Dön 09 Nisan 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN