Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
19 Ağustos 2023 Cumartesi

AB, gaz depolarını yüzde 90 doldurdu

Avrupa Birliği'nde gaz depoları yüzde 90 oranında doldu. AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, depolanan gazın kış aylarında enerji güvenliğine katkı sunacağını söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Avrupa Birliği gaz depoları, planlanan tarihten önce yüzde 90 seviyesine ulaştı" dedi. Komisyon başkanı, depolanan gazın kış aylarında enerji arz güvenliğine katkı sağlayacağını ifade etti. Bu çerçevede, 1 Kasım'a kadar gaz depolarının yüzde 90 doluluğa ulaşması hedeflenmişti. Ancak AB, bu hedefi yaklaşık 2,5 ay önce gerçekleştirmiş oldu.

Depolama yüksek ama fiyatlar dalgalı

Yüksek depolama oranlarına rağmen Avrupa kıtasında gaz fiyatları son günlerde dalgalı bir seyir izlemeye devam ediyor. Fiyatlardaki dalgalanmada, Avustralya'daki sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tesislerinde çalışanların planladığı grevin, küresel LNG arzının yüzde 10'unu aksatabileceği endişelerinin etkisi görülüyor.

Avrupa'nın en büyük doğal gaz ticaret noktalarından biri olan Hollanda merkezli TTF'de (Title Transfer Facility), eylül vadeli gaz kontratları megavatsaat başına 36,8 avro seviyesinde işlem görüyor.

Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan grev haberlerinin hemen ardından gaz fiyatları yüzde 30 oranında artmıştı.

Avustralya'nın Avrupa'ya doğrudan LNG tedariki sınırlı olmasına rağmen, Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası Rus gazının kıtada azalması, Avrupa'nın LNG ithalatına olan bağımlılığını artırdı. Bu nedenle, küresel LNG piyasalarındaki arz endişeleri doğrudan Avrupa'daki gaz fiyatlarını etkiliyor ve bu durum fiyatlarda dalgalanmalara yol açıyor.

Geri Dön 19 Ağustos 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN