Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
24 Haziran 2024 Pazartesi

Yabancı seçmen sayısı, en fazla oy alan partilerden fazla

Belçika İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, 9 Haziran'daki bölgesel seçimlerde Brüksel sakinlerinin neredeyse yarısı oy kullanmadı. Yabancı seçmenlerin sayısı ise, en fazla oy alan partilerden daha fazla.

Brüksel Başkent Bölgesi'nde oy kullanma hakkına sahip uluslararası seçmen sayısı, 2019 seçimlerine kıyasla 30 bin arttı. Ancak bu seçmenlerin yaklaşık yarısının, ekim ayındaki yerel seçimlerde de oy kullanmayacağı tahmin ediliyor.

Seçmenlerin üçte biri Belçikalı değil

Kâr amacı gütmeyen kampanya grubu VoteBrussels'ten Thomas Huddleston, "Bölgesel seçim sonuçlarında dikkatimi çeken şey, uluslararası seçmen sayısının herhangi bir partinin aldığı oy sayısından daha fazla olması" dedi. Brüksel'in 19 belediyesinin tamamında potansiyel seçmenlerin üçte biri Belçikalı değil. Bu kişiler, zamanında kaydolurlarsa (son tarih 31 Temmuz) yerel seçimlerde oy kullanabilecekler.

Özellikle Ixelles belediyesindeki sayılar dikkat çekici. Bölgesel seçimlerde en büyük parti olan MR 6 bin 895 oy aldı, ancak Ixelles'teki oy kullanma hakkına sahip uluslararası seçmen sayısı 33 bin 916. Huddleston, "Eğer bunların sadece dörtte biri oy kullanmak için kaydolsa bile, etkileri muazzam olur" dedi. Bu etki, Etterbeek, Saint-Gilles ve diğer belediyelerde de hissedilebilir.

Koekelberg'de uluslararası seçmen sayısı (4 bin 888), en büyük parti olan PS'den 2 bin 433 oy daha fazla. Anderlecht'te 28 bin 358 uluslararası seçmen bulunuyor ve burada en büyük parti PTB, sadece 10 binden biraz fazla oy aldı. Brüksel Şehri'nde PS en büyük parti oldu (14 bin 459 oy), ancak burada 51 bin 665 uluslararası seçmen oy kullanma hakkına sahip.

"Hükûmet sağa kayarsa uluslararası seçmenin etkisi büyük olabilir"

Huddleston, "Eğer Brüksel Bölgesel Hükûmeti sağa kayarsa, uluslararası seçmenler belediyelerinde ters yönde oy kullanarak bölgesel etkinin belediyelerine yansımasını büyük ölçüde azaltabilirler" dedi. Ayrıca, "Seçmenlerin yarısının uluslararası olduğu bir yerde, bu demokratik açığın ne kadar acil olduğunu gösteriyor" diye ekledi.

VoteBrussels, yerel seçimler için 31 Temmuz kayıt son tarihi öncesinde Brüksel belediyelerinde uluslararası seçmenleri kaydolmaya teşvik ediyor. Huddleston, "Belediyelerin seçmenlere mektup göndermesini teşvik ediyoruz – bu, AB yasalarına göre zorunludur. Dolayısıyla, şimdi ile 31 Temmuz arasında çok şey olmasını bekliyoruz" dedi.

Geri Dön 24 Haziran 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN