Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
02 Temmuz 2024 Salı

Brüksel 'yaşanabilir şehirler' sıralamasında geriledi

The Economist'in yıllık olarak yayımladığı 'dünya yaşanabilir şehirler' sıralamasında Brüksel, 30'uncu sıradan 35'inci sıraya geriledi.

Brüksel, genellikle yaşamak için ideal bir yer olarak bilinir ve birçok yabancı çalışan kısa süreli iş için geldikten sonra burada kalmaya karar verir. Ancak, The Economist'in yıllık dünya yaşanabilir şehirler sıralamasında Brüksel, 30'uncu sıradan 35'inci sıraya gerileyerek önemli bir düşüş yaşadı. Bu, Economist Intelligence Unit'in (EIU) 2024 Yaşanabilirlik Endeksi'nde en büyük düşüşlerden biri olarak kaydedildi.

Avusturya'nın başkenti Viyana, üst üste üçüncü yıl listenin başında yer aldı. Değerlendirme, 173 küresel şehri beş kategoride (istikrar, sağlık hizmetleri, kültür ve çevre, eğitim ve altyapı) 30 göstergeye göre puanlıyor.

Brüksel'in düşüşü, şehirdeki istikrarsızlık ile açıklandı. Çiftçilerin protestoları sırasında yaşanan şiddetli çatışmalar ve Avrupa Mahallesi'nin traktörlerle kapatılması gibi olaylar bu durumu etkiledi. Batı Avrupa şehirleri, artan protesto sıklığı nedeniyle en çok düşüş yaşayanlar arasında yer alıyor. Almanya'dan Münih, Hamburg, Stuttgart, Berlin ve Düsseldorf da önemli düşüşler kaydetti.

İsrail'in başkenti Tel Aviv, Filistin ile yaşanan savaş nedeniyle endekste en büyük düşüşü (-20) yaşadı. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş ise Kiev'in listenin en alt on şehri arasında kalmasına neden oldu.

Yükselen şehirler arasında Hong Kong (+11), Singapur (+8), Budapeşte (+7) ve Ho Chi Minh City (+7) bulunuyor. Viyana, beş kategoriden dördünde mükemmel puanlar alarak birinci sırada yer aldı. Kopenhag, Zürih, Melbourne ve Calgary ilk beşi tamamladı.

Yaşanabilirlik açısından en kötü şehir ise Suriye'nin başkenti Şam olurken, Libya'nın başkenti Trablus, Şam'ın bir basamak yukarısında yer aldı. Batı Avrupa, yaşanabilirlik açısından en iyi performans gösteren bölge olarak dört kategoride zirvede yer aldı. The Economist, değerlendirmesinde "Bu yılki sıralamada yer alan 30 Batı Avrupa şehri, 100 üzerinden ortalama 92 aldı," ifadelerini kullandı ancak, bölgenin genel puanı geçen yıla göre düştü.

Geri Dön 02 Temmuz 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN