Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
13 Temmuz 2024 Cumartesi

Bir gecede iki kaza: En az 3 ölü, çok sayıda yaralı

Belçika'da bir gecede iki farklı kaza meydana geldi. Kazalarda en az 3 kişi öldü, çok sayıda kişiyse yaralandı.

Belçika’nın Flandre bölgesinde A12 otoyolunda önceki gece meydana gelen kazada, 25 yaşındaki bir sürücü hayatını kaybetti. Kazada, yaşları 31 ve 28 olan iki yolcu kritik durumda hastaneye kaldırıldı. Aynı gece Gent'te meydana gelen başka bir kazada ise 2 kişi yaşamını yitirdi. Araçlarının bilinmeyen sebeplerle Schelde Nehri'ne düştüğü bildirildi.

Kaza yapıp kaçan sürücülerde artış

Belçika Ulusal Trafik Enstitüsü (Vias) tarafından yapılan araştırmaya göre, ülkede her hafta 100 sürücü kaza yaptıktan sonra olay yerinden kaçıyor. Bu, yaralanmalı her 8 kazadan 1'inde failin kaçtığı anlamına geliyor. Bu kazalarda 19 kişi hayatını kaybederken, 5 bin 266 kişi yaralandı. Son 10 yılda, kaza yapıp kaçan sürücülerin oranı yüzde 9 arttı, ancak yüzde 87’si yakalandı.

Vur-kaç olayları

Belçika’da 2023 yılında, sürücülerin olay yerinden kaçtığı 4 bin 799 yaralanmalı kaza meydana geldi. Vur-kaç kazalarının mağdurları genellikle bisiklet sürücüleri ve yayalardı. Bu kazalar en çok kent merkezlerinde ve gündüz saatlerinde meydana geliyor. 2014 yılında vur-kaç kazalarının yüzde 24’ü çözümsüz kalırken, 2022’de bu oran kamusal alanlardaki kamera sayısının artmasıyla yüzde 13’e düştü.

Cezalar ağırlaştı

Son yıllarda, kaçış yapan sürücülere verilen cezalar, özellikle birinin yaralanması veya ölmesi durumunda, önemli ölçüde ağırlaştırıldı. Böyle durumlarda sürücüler, 15 gün ile 4 yıl arasında hapis cezası ve/veya 3 bin 200 ila 40 bin avro para cezasıyla karşı karşıya kalabiliyor. Ayrıca, ömür boyu ehliyetten men cezası da uygulanabiliyor.

Geri Dön 13 Temmuz 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN