Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
14 Temmuz 2024 Pazar

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Belçika'nın gündeminde bu hafta; uyuşturucu çetelerine yönelik operasyonlar, fırtına ve toplu taşımaya gelecek zam vardı. İşte yaşananlar...

Brüksel toplu taşıma operatörü STIB, 1 Eylül'den itibaren bilet fiyatlarını artıracak. Gençler ve yaşlılar için indirimli tarifeler hariç tüm ücretler artırılacak; 25 yaş altı ve 65 yaş üstü kişiler yıllık abonelik için 12 avro ödemeye devam edecek. 1 Eylül'den itibaren tek bir yolculuk ücreti 2,20 avro olacak, bu mevcut fiyattan on centlik bir artış. Günlük bilet 8 avroya (1 avro artış), Brüksel Havalimanı'na yolculuk 7,50 avroya (50 sent artış) ve havalimanı için on yolculukluk bilet 49,20 avroya (3,20 avro artış) yükselecek. Net artışlar toplamda yüzde 6,9 olacak. Zamlar sayesinde STIB'nin ek 2,1 milyon avro gelir elde etmesi bekleniyor.

Kaplan sivrisineği Belçika’da yayılıyor

Kaplan sivrisineği Belçika genelinde yaygınlaşmaya devam ediyor. Mayıs ve haziran aylarında üç farklı bölgede görüldü, bu da geçen yıla göre daha erken bir dönem. Salgınla başa çıkmaktan sorumlu olan Doğa ve Ormancılık Ajansı, çeşitli önlemler aldı. MuggenSurveillance.be adlı platform üzerinden vatandaşlar, kaplan sivrisineği gördüklerini düşündüklerinde fotoğraflar yükleyebiliyor ve bugüne kadar 600’den fazla rapor bildirildi.

Fırtınada 1 bebek öldü, 4 kişi ağır yaralandı

Belçika'yı şiddetli bir fırtına vurdu. Brüksel'in Uccle bölgesinde bir parkta, üzerine düşen ağır dal parçaları nedeniyle ağır yaralanan bir bebek hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Antwerp'in Heist op-den-Berg kasabasında bir adam devrilen ağacın altında kalarak ağır yaralandı. Flaman Brabant'taki Diegem'de bulunan bir mülteci kampında ise tavandan düşen parçalar üç kişiyi ağır yaraladı.

Uyuşturucu çetelerine operasyonlar sürüyor

Brüksel polisi, son üç ayda, uyuşturucu çetelerine yönelik yaptığı operasyonlarda 3 kilogram uyuşturucu, 8 silah ve 93 bin avro nakit para ele geçirdi. Brüksel Savcılığı, 36 kişi hakkında tutuklama emri çıkardı. Bu kişiler uyuşturucu ticareti, kara para aklama, hırsızlık ve cinayete teşebbüs suçlarından yargılanacak. Ayrıca, 14 çocuk tutuklandı ve beşi gençlik mahkemesine sevk edildi.

Audi'de işçi kıyımı: Çalışanların yarısı işten çıkarılacak

Alman otomobil firması Audi, Brüksel'deki fabrikasında çalışanların yarısını ekim ayı sonuna kadar işten çıkarmayı planladığını duyurdu. Fabrika gelecek yıl kapanabilir de. Belçika Başbakanı Alexander De Croo, krize müdahale ederek, Audi Brüksel'in yönetimi ve sendikalarla görüşeceğini açıkladı. Bu görüşmede, Audi'nin fabrika ile ilgili planlarını daha iyi anlamak amaçlanıyor ve federal hükûmetin nasıl yardımcı olabileceğinin ele alınması bekleniyor. De Croo, "Audi, fabrikanın geleceği ile ilgili planlarını bize açıklamalı" dedi.

"Bozuk paranı harca" kampanyası

Belçika hükûmeti, bozuk paraların kullanımı konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu. Sosyal medyada başlatılan #spendyourchange (bozuk paranı harca) kampanyasıyla, mağazalarda bozuk parayla ödeme yapılması teşvik ediliyor. Maliye Bakanlığı, bozuk para biriktirmenin dolaylı olarak maliyet yarattığını belirtti. Açıklamada, "Kullanılmayan bozuk paraların sadece yüzde 2'si tekrar dolaşıma girerse, yıllık üretim maliyetlerinde 5 milyon avrodan fazla tasarruf edebiliriz." ifadelerine yer verildi.

Geri Dön 14 Temmuz 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN