Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
16 Haziran 2024 Pazar

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Belçika'nın gündeminde bu hafta; AP seçimleriyle birlikte yapılan genel seçimler, De Croo'nun istifası ve Antwerp'teki patlama vardı. İşte yaşananlar...

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Belçika'da AP seçimlerinin yanısıra genel seçimler de yapıldı. Sandıktan sağcı Flaman partisi N-VA lider çıktı. Başbakan Alexander De Croo’nun partisi Flaman liberal Open Vld yüzde 5,7 oy ile 9'uncu sırada yer aldı. Sonuçların ardından De Croo istifa edeceğini açıkladı. Belçika Kralı Philippe de seçimlerden ayrılıkçı partinin zaferle çıkmasının ardından istifasını sunan Başbakan De Croo'nun istifasını kabul etti.

Belçika'da hiçbir partinin tek başına hükûmet kurmak için gerekli 76 sandalyeye sahip olamaması nedeniyle zorlu bir koalisyon müzakeresi süreci bekleniyor.

Brüksel’de aşırı sağa karşı yürüyüş

Başkent Brüksel’de, 1.200’den fazla kişi, genel seçimlerde aşırı sağcı partilerin zaferini protesto etti. İnsan hakları kuruluşları ve sendikaların katıldığı gösterilerde, aşırı sağcı partilerin seçim vaatleri sert bir şekilde eleştirildi. Özellikle sığınmacılara sağlanan sosyal yardımların kesilmesi yönündeki söylemler endişe yarattı.

Antwerp'te patlama: 4 ölü

Antwerp'te 4 katlı bir apartmanda meydana gelen patlamada 4 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Bir kişi ise henüz bulunamadı. Kayıp kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Patlamanın gaz kaçağından kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Yere izmarit atana 500 avro ceza

Leuven'de yere izmarit atanlara 500 avroya kadar ceza verileceği açıklandı. Leuven Belediyesi Temizlik İşleri Sorumlusu Thomas Van Oppens, Het Nieuwsblad’a verdiği demeçte, yere çöp atmanın kabul edilemez olduğunu belirtti ve bu konuda kararlılıkla mücadele edeceklerini vurguladı. Kentte sokağa atılan çöplerin yüzde 92’sinin sigara izmariti olduğu tespit edildi.

Engie, Rus uranyumundan vazgeçiyor

Belçika'da nükleer santral işletmecisi Engie Electrabel, Rus uranyumunu kullanmayı bırakacaklarını açıkladı. Şirket uranyum tedarikini, Kanada ve Avustralya gibi Batı ülkelerinden sağlayacak. Engie sözcüsü Hellen Smeets, De Tijd'e yaptığı açıklamada, “Rusya'dan son uranyum teslimatları 2021 sonunda geldi. Dönüştürme ve zenginleştirme işlemlerinde de artık Rus şirketleriyle çalışmıyoruz” dedi.  Savaştan önce, Doel ve Tihange nükleer santrallerinde kullanılan uranyumun yaklaşık yüzde 40'ı Rusya ile bağlantılıydı.

Geri Dön 16 Haziran 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN