Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
24 Mart 2024 Pazar

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Belçika'nın gündeminde bu hafta; kemer sıkma politikalarına karşı protestolar, Paskalya öncesi pilotların grev kararı ve çıkan bir çatışmada polis memurunun öldürülmesi vardı. İşte yaşananlar...

Belçika'da bu hafta neler yaşandı?

Belçika federal hükûmet, tütün ve alkol satışını sıkılaştıran yeni yasa tasarısını onayladı. Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke tarafından sunulan bu tasarıya göre, ülkedeki tütün satış noktalarının sayısı önemli ölçüde azaltılacak. Mevcut durumda Belçika'da 20 bin civarında tütün satış noktası bulunurken, yeni düzenleme ile pazar tezgahları ve müzik festivalleri gibi geçici satış noktalarında tütün satışı yasaklanacak. Alkol satışına yönelik düzenlemelerde ise, 16-18 yaş arasındaki gençlerin yalnızca bira satın almasına izin verilecek. Hastanelerde ve otoyol servis istasyonlarında gece boyunca alkollü içecek satışı yasaklanacak. Ayrıca, tütün şirketlerine yönelik reklam yasağını ihlal ettikleri takdirde ürünlerinin satışının geçici olarak yasaklanması gibi daha ağır cezalar getirilecek. Yeni kurallar 1 Nisan 2025 tarihinden itibaren geçerli olacak.

İşçiler 'kemer sıkmayacağız' dedi

Başkent Brüksel'de, AB Konsey binası önünde toplanan yaklaşık 1.000 işçi, Avrupa'da yeniden başlatılması öngörülen kemer sıkma politikalarını protesto etti. Belçika Genel İşçi Federasyonu'nun (FGTB) öncülük ettiği gösteride, "Hiçbir şekilde ödemeyeceğiz" ve "Kemer sıkmaya hayır" yazılı pankartlar açıldı. Sendikal kıyafetlerle donatılan protestocular, AB'nin mali politikalarını eleştiren sloganlar attı ve bölgedeki trafiği kapattı. Protesto, AB maliye bakanlarının toplantısının yapıldığı sırada gerçekleşti ve Brüksel'de toplu taşımada aksamalara neden oldu. İşçiler, AB'nin mali reformunun Belçika'yı sosyal harcamalarda kesintilere zorlayacağını belirterek, yüksek gelirlilerden daha fazla vergi alınmasını talep etti.

Çatışmada bir polis memuru öldürüldü

Lodelinsart'ta, ev araması sırasında çıkan çatışmada bir polis memuru öldürüldü, iki polis memuru ise ağır yaralandı. Polisin, kentte bir daireye arama yapmak girmek istediği, dairenin, uyuşturcu ve silah kaçakçılığı nedeniyle arandığı belirtildi. Başbakan Alexander De Croo saldırıyı kınarken, 'sorumluluların en sert şekilde cezalandırılacağını' söyledi.

İslamofobi nefret suçu listesine alındı

Adalet Bakanı Paul Van Tigchelt, islamofobinin nefret suçları listesine alındığını ve ayrımcılığa karşı daha kararlılıkla mücadele edileceğini açıkladı. Yayımlanan genelge, ilk kez nefret söylemi suçlarının listelendiği bir düzenleme oldu. Bu kapsamda, İslamofobi, homofobi ve antisemitizm gibi çeşitli nefret suçları bu kapsama alındı. Belçikalı Adalet Bakanı, genelgenin Nisan 2024’te yürürlüğe gireceğini, polisin bu tür suçlara karşı tutanak hazırlamak zorunda olacağını açıkladı.  Ayrıca, radikalleşen grupların, kundaklama olaylarında, hakim ve savcılara bilgi verileceği belirtildi.

Pilotlar Paskalya'da grev kararı aldı

Brüksel Havayolları’nda grev kararı alındı. Pilot Sendikası, gelecek hafta grev yapılacağını duyurdu. Grevin, 27 Mart Çarşamba günü başlayacağı ve Paskalya'dan bir gün öncesine, yani 30 Mart Cumartesi gününe kadar süreceği açıklandı.

Geri Dön 24 Mart 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN