Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
02 Temmuz 2024 Salı

Belçika ilaçlara bir yılda 4,9 milyar avro harcadı

Belçika, 2022 yılında ilaçlara yaklaşık 4,9 milyar avro harcadı.

Ulusal Sağlık ve Maluliyet Sigortası Enstitüsü (INAMI) tarafından dün yayımlanan rapora göre; INAMI'nin 2022 yılındaki toplam ilaç harcaması 6,5 milyar avroya ulaştı. Bu, 2021'e göre yüzde 9'luk bir artış anlamına geliyor. Ancak, bu rakam, sağlık sigortasının ilaç şirketlerinden aldığı geri ödemeler ve endüstrinin INAMI'ye yaptığı katkılar gibi gelirleri içermiyor. Bu kesintiler dikkate alındığında, artış yüzde 4,8 olarak hesaplanıyor.

Bu bütçeden 2,6 milyar avro, federal hükûmet ile ilaç firmaları arasındaki gizli anlaşmalar olan Madde 81/111 kapsamındaki ilaçlara ayrıldı. Bu anlaşmalar, terapötik etkinliği kanıtlanmamış yenilikçi ilaçların hastalara erişimini sağlıyor.

Bu bilgiler, 2022 yılı tıbbi ve farmasötik hizmetlere yapılan harcamaların analizini içeren 2024 Morse raporundan geliyor. Raporda, 2023 yılı tahminleri de yer alıyor, ancak geçen yılın verileri henüz tamamlanmadı.

Ayrıca, INAMI, 2022'de anlaşma kapsamındaki ilaçlarla ilgili bazı gelir hesaplamalarının henüz yapılması gerektiğini belirtti. Morse raporunun amacı, ilaç ve diğer farmasötik hizmetlerin maliyetindeki değişimlerle ilgili en son verileri yetkililere sunmaktır. Bu rapor, 2025 bütçe hazırlıkları ve 2024 Ekim'deki bütçe görüşmeleri için bir temel oluşturuyor.

Terapötik etkinlik nedir?

Terapötik etkinlik, bir tedavi veya ilacın hastalığı iyileştirme veya belirtilerini hafifletme konusundaki etkinliğini ifade eder. Bu terim, bir tedavi yönteminin belirli bir hastalık veya durum üzerindeki klinik faydasını değerlendirmede kullanılır. Terapötik etkinlik, genellikle klinik araştırmalar ve deneylerle belirlenir ve bu çalışmalar tedavi yönteminin ne kadar etkili olduğunu, hangi dozda en iyi sonucu verdiğini ve yan etkilerinin olup olmadığını ortaya koyar. 

Örneğin, bir ilacın terapötik etkinliği, ilacın hastaların belirtilerini ne kadar süre içinde ve ne derece hafiflettiği ile ölçülebilir. Tedavinin etkili olup olmadığına karar verirken, etkinlik oranı, yan etkiler, hastaların genel iyilik hâli ve yaşam kalitesi gibi faktörler dikkate alınır.

Geri Dön 02 Temmuz 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN