Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
15 Haziran 2024 Cumartesi

Rapor: Avusturya göçmenler olmadan kalkınamaz

Avusturya'da uzmanlar, göçmen sayısının kısıtlanmasının ülkenin refahında kayıplara yol açacağı konusunda uyarıda bulunuyor.

Avusturya'da sağ popülist Avusturya Özgürlük Partisi, uzun süredir göçmen kotasının sınırlandırılması için kampanya yürütüyor. Ancak uzmanlar, göçmen sayısının kısıtlanmasının ülkenin refahında kayıplara yol açacağı konusunda uyarıda bulunuyor. Viyana Üniversitesi sosyoloji uzmanı Jörg Flecker, iş gücünün üçte bir oranında azalması durumunda eğitim, sağlık ve sosyal hizmetler gibi birçok alanda sistemin darboğaza gireceğini belirtti.

Flecker, konaklama ve gastronomi sektörlerinde çalışanların dörtte üçünün, inşaat ve temizlik alanlarında çalışan her üç kişiden ikisinin, eğitim ve sosyal hizmetler alanında ise her on kişiden dördünün göçmen kökenli olduğunu ifade etti. Viyana Üniversitesi Tarih Profesörü Philipp Ther, on yıl önceki göç dalgasının ardından dil kurslarının devlete maliyetli olduğunu, ancak genel tablo açısından Avusturya için kazanç sağladığını vurguladı.

Toplum bilimi uzmanları, geri göç tartışması konusunda da uyarıda bulunuyor. Göçmenlerin ülke dışına gönderilmesini içeren radikal bir önerinin toplumsal kutuplaşmayı artıracağı ve etnik temizlikle eşdeğer bir etki yaratabileceği belirtiliyor. Bu durumun, Yugoslavya gibi ülkenin bölünmesine kadar varabilecek sonuçlar doğurabileceği vurgulanıyor.

"Remigration" yani tersine göç, 2023’te Almanya’da yılın en kötü kelimesi seçilmişti. AfD’li milletvekilleri parti konuşmalarında bu kelimeye sıkça atıfta bulunmuşlardı.

Geri Dön 15 Haziran 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN