Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya Başbakanı: Asgari ücret 15€ olacak - 14 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
04 Mart 2024 Pazartesi

Obezitede tehlike çanları

Avusturya'da yetişkinlerin yarısından fazlası ve çocuk ile gençlerin yaklaşık dörtte biri aşırı kilolu durumda.

Obezitede tehlike çanları

Obezite İttifakı ve Avusturya Sağlık Sigorta Fonu (ÖGK), Avusturya'da obezite ve aşırı kilolu olmanın ciddi bir sağlık sorunu hâline geldiği konusunda uyarıda bulundu. Yetişkinlerin yarısından fazlası ve çocuk ile gençlerin yaklaşık dörtte biri aşırı kilolu durumda. Erkeklerin her yaş grubunda daha sık etkilendiği, yaş ilerledikçe obezitenin görülme sıklığının arttığı belirtiliyor. Dokuz yaşındaki çocukların üçte biri fazla kilolu olduğu ifade ediliyor. Erkek yetişkinlerin yüzde 41'i fazla kilolu iken, yüzde 18'i obezite sorunu yaşıyor. Kadınlarda bu oranlar yüzde 27 fazla kilolu ve yüzde 15 obez şeklinde.

Obezitenin, yaşam kalitesini erken yaşlarda düşüren birçok ikincil hastalığı da beraberinde getirdiği vurgulanıyor. Beslenme, egzersiz ve psikoloji açısından önleme ve sağlık okuryazarlığının geliştirilmesinin önemi üzerinde duruluyor. İşlenmiş ve sağlığa zararlı gıdaların etiketlenmesi gerektiği belirtiliyor.

Obezitenin genetik faktörler de dahil olmak üzere birçok farklı faktörün etkileşimi sonucu gelişen kronik bir hastalık olduğu, kalp-damar hastalıkları, diyabet ve felç gibi ikincil hastalıkların riskini artırdığı ifade ediliyor. OECD'nin tahminlerine göre, obezitenin Avusturya'nın Gayrisafi Yurtiçi Hasılası (GSYİH) üzerinde de olumsuz etkileri bulunuyor ve 2020 ile 2050 yılları arasında yılda ortalama yüzde 2,5 oranında bir düşüşe neden olacağı belirtiliyor.

ÖGK, obezite ile mücadele amacıyla yetişkinlere ve çocuklara yönelik 'Daha Kolay Yaşamak' programını sunuyor, bu programlarla bireylerin sağlıklı yaşam tarzı benimsemelerine yardımcı olmayı hedefliyor.

Geri Dön 04 Mart 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN