Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya Başbakanı: Asgari ücret 15€ olacak - 14 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
22 Nisan 2024 Pazartesi

Elektrikli bisiklet satışı, normal bisikleti geçti

Avusturya'da elektrikli bisikletlere olan ilgi giderek artıyor. Geçtiğimiz yıl ilk kez, elektrikli bisiklet satışı normal bisiklet satışını geçti.

ARGE Fahrrad'ın verilerine göre, geçtiğimiz yıl ilk kez, sadece pedal gücüyle çalışan bisikletlerden daha fazla e-bisiklet satıldı. Satılan yaklaşık 421 bin bisikletin yüzde 52'si elektrikli bisiklet olurken, yetişkinler için üretilen bisikletlerde bu oran yüzde 62'ye ulaştı. Ancak 2023 yılında bisiklet sektörü düşük bir performans sergiledi ve satışlarda belirgin bir azalma oldu.

Satışlardaki düşüş ve pazar durumu

2022 yılına kıyasla satışlar yüzde 16,8 oranında düşüş gösterdi. Bu durum, pazarın 2019 yılı seviyelerine yaklaştığını gösteriyor. ARGE Fahrrad sözcüsü Hans-Jürgen Schoder, "2020, 2021 ve 2022 yıllarında satış miktarları ortalamanın oldukça üzerindeydi. Bu aşırı büyüme, özellikle pandemi nedeniyle ertelenen taleplerden kaynaklandı ve 2022 ve 2023 yıllarında ticarette yüksek stok seviyelerine yol açtı" açıklamasını yaptı.

Katlanabilir bisikletlere ilgi artıyor

Buna rağmen talep hâlâ yüksek. Schoder, "Spor ve bisiklet perakende ticareti, bazı istisnalar dışında tatmin edici satış ve ciro rakamları bildiriyor" dedi. Ayrıca, katlanabilir ve taşıma bisikletlerine olan talebin hızla arttığına dikkat çekildi.

2023 yılında 8 binden fazla katlanabilir bisiklet satıldı ve böylece bir yıl içinde talep ikiye katlandı. Satılan katlanabilir bisikletlerin yüzde 68'i elektriksiz modellerdi. Ortalama bir katlanabilir bisikletin fiyatı aküsüz 1.954 avro, katlanabilir elektrikli bisikletin fiyatı ise 2 bin 578 avroydu. Bisiklet sektörüne göre, şu anda bu bisikletler için 500 avroya kadar devlet desteği sağlanıyor.

Taşıma bisikletlerine büyük ilgi

Taşıma bisikletleri kategorisinde ise 5 bin 530 adet satış yapıldı ve bunların sadece yaklaşık 470'i elektriksiz modellerdi. E-Taşıma bisikletlerinin ortalama fiyatı 5 bin 620 avro olarak belirlendi. Wirtschaftskammer'da spor malzemeleri ticareti sözcüsü Michael Nendwich, şu anda bu bisikletler için 900 avroya kadar destek verildiğini belirtti.

Üst üste üçüncü yıl, spor ve bisiklet perakende ticaretinde bisiklet satışlarından 1 milyar avrodan fazla gelir elde edildi. Toplam cironun yüzde 75'i elektrikli bisiklet satışlarından kaynaklandı.

Geri Dön 22 Nisan 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN