Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kundaklama: 4 Türk öldürüldü - 27 Mart 2024 Oktan Erdikmen
Alman havalimanlarındaki otomatik kapıları Türk pasaportu da açıyor - Oktan Erdikmen
Avrupada gerginlik artıyor! Almanya savaşa girecek mi? - Haftanın Yorumu 25. Bölüm Oktan Erdikmen
31 Mayıs 2023 Çarşamba

Bozkurt işareti yapanlar hakkında soruşturma

Anayasayı Koruma Dairesi, Viyana’daki kutlamalarda Avusturya’da yasak olan ‘bozkurt işareti’ yapan taraftarlar hakkında soruşturma başlattı. 

Avusturya’da Türkiye seçimlerindeki zaferlerini kutlayan Erdoğan destekçileri, başta aşırı sağcı FPÖ olmak üzere birçok partiden politikacılar tarafından sertçe eleştirildi. Anayasayı Koruma Dairesi, Viyana’daki kutlamalarda Avusturya’da yasak olan ‘bozkurt işareti’ yapan taraftarlar hakkında soruşturma başlattı. 

Başkent Viyana’nın Favoriten ilçesinde bir araya gelen Avusturyalı Türkler, konvoylar oluşturarak bölgede trafiğin durma noktasına gelmesine yol açmıştı. Aşırı sağcı FPÖ lideri Herbert Kickl, kutlamalarla ilgili, "Fanatiklerin cüreti, SPÖ ve ÖVP’nin zayıflığının ve aynı zamanda entegrasyon konusunun onlarca yıldır ihmal edilmesinin bir sonucu" ifadelerini kullandı. ÖVP ve Yeşiller partilerinden siyasetçiler de, ülkedeki Türklerin ‘paralel toplum’ oluşturduğunu söyleyerek gösterileri eleştirdi. 

Anayasayı Koruma Dairesi, Bozkurt işareti yapan Türkler hakkında soruşturma başlattı

İçişleri Bakanlığı, “Ülkemizde yaşayan tüm insanlar demokratik anayasal devlete ve yasalarına saygı duymalıdır” ifadelerini kullanarak, Anayasayı Koruma Dairesi'nin kurt işareti kullananlarla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. 

Avusturya’da, Nazi sembolleri, terör örgütü amblemleri, Bozkurt selamı gibi ‘aşırılık yanlısı’ sembolleri kullanmak, 4 bin avroya kadar para cezası ve bir aya kadar hapisle cezalandırılıyor. 

Geri Dön 31 Mayıs 2023 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN