Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
10 Temmuz 2024 Çarşamba

Avusturyalıların yüzde 40’ı göçmenlerle yaşamak istemiyor

Avusturyalıların yüzde 40'ı göçmenlerle yaşamak istemiyor. Bu oran, bir önceki yıl yüzde 25'ti.

Avusturya Entegrasyon Bakanlığı tarafından yayımlanan 2023 raporuna göre, her on kişiden dördü göçmenlerle yaşamayı olumsuz değerlendiriyor. Bu oran 2022'de yüzde 25'ti. Rapora göre, Avusturya'da her dört kişiden biri göçmen kökenli. Ülke nüfusu göçle artarken, doğum oranları düşüyor.

En hızlı büyüyen göçmen grubu Suriyeliler oldu. Geçen yıl en kalabalık göçmen grubu Almanlardı. Almanları Romanyalılar, Türkler ve Sırplar takip etti. En hızlı büyüyen göçmen grupları ise Suriye, Romanya ve Ukrayna'dan geldi. 2023'te ülkeye gelen göçmen sayısı yarı yarıya azalarak 66 bin 600'e, iltica başvuruları da yüzde 50 azalarak 59 bine indi.

Göçmenlerle yapılan anketlerde ise yüzde 62'si Avusturya'daki yaşamı olumlu buluyor. Göçmenlerin ülkeye bağlılığı, kalma süresi arttıkça yükseliyor.

Uzmanlar, entegrasyonun dil öğrenme ve iş piyasasına erken katılım ile başarılı olacağını vurguladı. Entegrasyon Bakanı Susanne Raab, sosyal yardım almak için beş yıl bekleme süresi önerdi. Raab, işgücü açığının olduğu batı bölgelerine göçmenlerin yönlendirilmesi gerektiğini belirtti. Raab, yasadışı göçle mücadele yanında nitelikli göçmenlerin çekilmesinin önemini vurguladı. Özellikle kadın göçmenlerin iş piyasasına entegrasyonunda zorluk yaşandığını belirterek, daha katı önlemler alınması gerektiğini ifade etti. Viyana'da göçmen grupları arasındaki olaylara değinen Raab, yasaları çiğneyenlerin sınır dışı edilebileceğini söyledi.

Geri Dön 10 Temmuz 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN