Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
21 Temmuz 2024 Pazar

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Avusturya'nın gündeminde bu hafta; sığınmacılara çalışma zorunluluğu uygulaması ve tüm dünyayı etkileyen yazılım krizinin yarattığı kaos vardı. İşte yaşananlar...

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Başkent Viyana'da pazartesi gecesi metroda silahlı çatışma yaşandı. İki kişi gözaltına alındı. Viyana'nın 22. bölgesi Hardeggasse metro istasyonunda iki kişi arasında çıkan tartışma, silahlı çatışmaya dönüştü.

Viyana’da çekiçli saldırı: Üç yaralı, birinin durumu kritik

Viyana'da bir metro istasyonu yakınlarında çekiçle saldırı olayı yaşandı. 15'inci bölgede meydana gelen olayda, 29 yaşındaki Sırbistan uyruklu bir kişi, çekiçle üç kişiye saldırdı. Saldırıda 51 yaşındaki bir adam ağır yaralanırken, 39 yaşındaki bir adam ve 43 yaşındaki bir kadın da ciddi şekilde yaralandı. Viyana polisi, yaralıların çantalarının saldırgan tarafından çalındığını doğruladı. Polis, saldırganı olay yerinden kısa bir mesafede yakalayarak gözaltına aldı. Çalıntı eşyalar ve saldırıda kullanılan çekiç ele geçirildi.

Sığınmacılara çalışma zorunluluğu başladı

Avusturya'da sığınmacılar için barınma merkezlerinde zorunlu çalışma uygulaması salı günü başladı. İçişleri Bakanı Gerhard Karner (ÖVP), sığınmacıların devlete, eyaletlere ve belediyelere bağlı kuruluşlarda, özellikle yaşlı bakım evlerinde, kütüphanelerde ve gönüllü itfaiye teşkilatlarında çalışabileceğini duyurdu. Haftada 10 saat çalışmayı reddeden mültecilerin cep harçlıklarının haftada 40 avrodan 20 avroya düşürüleceği belirtildi.

Sınır dışılar Avusturya'da 3,7 milyon avroya patladı

İçişleri Bakanlığı, geçen yıl sınır dışı etme işlemleri için toplam 3,7 milyon avro harcandığını açıkladı. Avusturya Özgürlük Partili milletvekili Hannes Amesbauer’ın soru önergesine verilen yanıtta, 140 kişinin ülkeden gönüllü olarak ayrıldığı belirtildi. Sınır dışı edilenlerin çoğunluğunu Avrupa ülkelerinden gelenler oluşturdu.

Enflasyonda düşüş sürüyor

Enflasyondaki düşüş de devam ediyor. Haziranda enflasyon, yüzde 3,3'ten yüzde 3'e gerileyerek Temmuz 2021'den bu yana kaydedilen en düşük seviyeye ulaştı. İstatistiklere göre, enflasyonu en çok restoran ve otel fiyatları tetikledi. Bu fiyatlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,9 arttı. Enerji fiyatlarında ise elektrik ve mazot hariç düşüşler görüldü. Doğal gaz fiyatı yüzde 16,5, bölgesel ısıtma fiyatı yüzde 16,6 düştü, ancak elektrik fiyatı yıllık bazda yüzde 5,1 arttı.

Havayollarında, hastanelerde ve bankalarda kaos

Tüm dünyayı etkileyen yazılım sorunu nedeniyle, Avusturya'daki hastaneler, havalimanları ve bankalarda ciddi sorunlar yaşandı. Bazı hastanelerde, acil operasyonlar hariç tüm ameliyatlar iptal edildi. Viyana Havalimanı'nda birçok uçuşta manuel check-in ve biniş işlemleri yapıldı, bu da ciddi gecikmelere yol açtı. Ayrıca, birçok banka da geçici hizmet aksaklıkları ile karşılaştı.

SPÖ 'aşırı sıcaklardan muafiyet hakkı' talep etti

Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ), sıcaklardan etkilenen meslek grupları için 'muafiyet hakkı' talebini de içeren bir 'aşırı sıcaklara karşı önlem paketi' açıkladı. SPÖ, aşırı sıcaklar nedeniyle çalışma ve kamusal alanlarda iyileştirmeler yapılmasını istedi. SPÖ İklim Sözcüsü Julia Herr, sıcaklardan etkilenen meslek grupları için "muafiyet hakkı" getirilmesini ve ofis sıcaklıklarının 30 derecenin altında tutulmasını önerdi.

'Hipster-Selefi' alarmı

Avusturya, Hipster-Selefi olarak anılan modern görünümlü radikal İslamcı gruplara karşı alarma geçti. Siyasal İslamı Araştırma Merkezi tarafından yayımlanan bir rapora göre; 'Hipster-Selefiler' olarak tanımlanan modern görünümlü radikal İslamcı gruplar, Avusturya’da toplumsal kutuplaşmayı artırıyor. Raporda, bu grupların sosyal medyada aktif olarak faaliyet gösterdiği ve özellikle düşük gelirli, kırsal kesimlerdeki gençleri hedef aldığı belirtildi. Görünüşte zararsız olan oyunlar aracılığıyla gençlerin radikal gruplara çekildiği tespit edildi.

Geri Dön 21 Temmuz 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN